GOOGLE, TITAN AEROSPACE ADLI DRONE ÜRETİCİSİNİ SATIN ALDI

GOOGLE, TITAN AEROSPACE ADLI DRONE ÜRETİCİSİNİ SATIN ALDI


Drone Savaşlari Kizişiyor


Son teknolojik trendlerden biri olan Drone’lar, Facebook ile Google’ın arasını açmaya devam ediyor. Birkaç hafta öne Oculus Rift’i Google’ın elinden alan Facebook, uzun süredir satın almak için uğraştığı Drone yapımcısı şirket Titan Aerospace’i Google’a kaptırdı. Anlayacağınız Drone savaşları kızışıyor. Drone’lara karşı bir zaafı olduğunu bildiğimiz Facebook; iki hafta önce bir dünya Drone satın almıştı. Facebook, Google’a karşı alınan bu mağlubiyetle kesin küplere binmiştir diye düşünüyoruz.

 

 

Facebook’un 60 milyon dolarlık bir teklifle almaya çalıştığı güneş enerjisiyle çalışan Drone’lar üreten Titan Aerospace; teklifi biraz daha yükselten Google’a yar oldu. Google’ın Titan Aerospace’lerinin, Google Earth ve Google Maps gibi projelerde fotoğraflar çekmesi, atmosfere balonlar göndererek henüz internetin ulaşmadığı yerlere bağlantı götüren Loon projesinde kullanılması bekleniyor.

 

Daha geçtiğimiz hafta sizlere bahsettiğimiz Gofor ile Drone’ların gelecekte hepimizin evine gireceğinin garantisini verebiliyorduk. Bakalım iki internet devi önümüzdeki on yıla damgasını vuracak olan bu teknolojik ürünlerle neler neler üretecekler? Şimdiden merakımız kabarıyor.