İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: ONLY GOD FORGIVES

İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: ONLY GOD FORGIVES


Only Judge Can God Me


Her filminde ortalama 12 cümle kuran Ryan Gosling'in canına tak etmişti. Artık daha da az konuşmak istiyordu filmlerinde. Bu konuda kendisini en iyi anlayabilecek kişi ise; Drive filminde de beraber çalıştığı yönetmen Nicolas Winding Refn'di. Toplam 7 kelime ile kotardığı Drive'la kült bir yapım imza atan Gosling, rekorunu geliştimek için Refn'in kapısını çaldı. Böylelikle Only God Forgives'in temelleri de atılmış oldu.

 

 

Bu gece halihazırda kasa kasa tombul şişe bira gibi kafası olan Only God Forgives ile tombul şişe biralarımızı içeceğiz. Ryan Gosling'in "Dayak cennetten çıkmadır" lafını kanıtlamak istercesine dayak yediği, suratının Mordor'a döndüğü filme hoş geldiniz.

 

Bangkok'ta geçen Only God Forgives'te çok fazla karakter yok. Gosling'in canlandırdığı Julian var, dayakçı komiser var, Gosling'in "Böyle ana olmaz olsun" dedirten anası var. Özellikle anne rolündeki Kristin Scott Thomas döktürüyor diyebiliriz. Lakin film, öyle bir izleyişte idrak edilebilecek gibi değil. Hatta ilk izleyişinizde filmden nefret bile edebilirsiniz. Only God Forgives, eş dost olamadan izlenmesi gereken, hatta defalarca izlenmesi gereken, her izleyişte alt metnine ve detaylarına daha da hayran kalınası bir film. Sinemada izlerken yarısında çıkan çiftlere inat, tüm şiddetin aslında belli bir amaca hizmet ettiğini anlamak lazım evvela. Şeytan ve tanrının insanın ta kendisi olduğu, pek kolay sindirilemeyecek çekim teknikleri, yer yer sürreal bir anlatım diliyle karşımıza çıkıyor. Analayacağınızl bol bol tombul şişe bira lazım Only God Forgives'i anlama mesainiz için.

 

 

Yanlış işlerin peşindeyken öldürülen abisinin intikamını alması için mafya anası annesi tarafından zorlanan, aşağılanan Julian'ın kendisiyle, kendi şeytanlarıyla hesaplaşmasını muazzam bir sinema diliyle anlatıyor yönetmen Winding Refn. Ryan Gosling de mimiksiz ve repliksiz oyunculuğuyla bu role cuk oturuyor. Drive'da soundtrack destanı yazan Cliff Martinez, yine filmin atmosferine tavan yaptıran şarkılarla etkiyi ikiye katlıyor. İzlerken, izledikten sonra fazlasıyla tombul şişe biraya ihtiyacınız olacak; ona göre…