İLK SÜTYEN MÜZESİ

İLK SÜTYEN MÜZESİ


çinli Sütyen Fetişisti


Çin Halk Cumhuriyeti’nin güneyindeki en küçük bölgesi Hainan’da insanların canları çok sıkılıyor olduğundan 56 yaşındaki Chen Qingzu, 20 yıl boyunca sebat etmiş ve 5.000’den fazla sütyen biriktirmiş.

 

 

Qingzu’nun erken antropozdan beyni mi yanmış diye düşünüyor olabilirsiniz; ancak kendisi herhangi bir sütyen fetişisti değil; ulvi bir amaca hizmet eden bir sütyen fetişisti. Sağlık sektöründe çalışan Qingzu, gençliğinde yaptığı bir staj esnasında kadınların beden hileleri yapmak amacıyla kendi kupları dışına çıktığını görmüş. Beraber çalıştığı karşı cinsten arkadaşlarının göğüs hizasından yukarı çıkamayan ve büyük ihtimalle stajından olan Qingzu, hem kadınların sağlık sorunu yaşamasını istemediği için hem de göğüs kanserine dikkat çekmek amacıyla evini sütyen cennetine çevirmiş.

 

 

Kendi çabasıyla oluşturduğu koleksiyonuna bağış da kabul eden Qingzu, renk renk, desen desen, beden beden sütyenlerinin sayısını ikiye katlayıp müze açmak istiyor. Qingzu ve müze fikri için kendisine bir bina tahsis etmeyi düşünen yerel yetkililere acilen vatana millete hayırlı bir hobi edinmeleri reçetesini yazıyoruz.