LUNAPARKLAR DAMON ALBARN’ÜN BABASINDAN SORULUR

LUNAPARKLAR DAMON ALBARN’ÜN BABASINDAN SORULUR


Pathe Arşivi Şaşirtmaya Devam Ediyor


Pathé'nin geçtiğimiz hafta Youtube hesabında kullanıma açtığı 85.000 videoluk muazzam arşiv şaşırtmaya devam ediyor. Bir ömür boyunca izlemeye kalksak yine de bitiremeyeceğimiz arşivde dünyaca ünlü isimlerin hiçbir yerde yayınlanmamış çok özel görüntüleri mevcut. Yüksek ihtimalle görüntülere malzeme olan isimlerin bile hatırlamayacağı bu videolardan son dikkatimizi çekeni ise tanıdık bir ismin babası oldu.

 

 

Blur frontman'i, çağımızın en önemli müzisyenlerin Damon Albarn'ü birçoğumuz iyi biliriz. Peki ya babasını? Sizleri Keith Albarn'le tanışmaya davet ediyoruz. Dünyanın en yaratıcı insanlarından birinin babası olan Keith Albarn, 1968 yılında bir lunapark için tasarladığı The Spectrum adlı oyun alanıyla karşımızda.

 

Dönemin patlama yaşayan akımı psychedelia'nın tüm etkilerinin hissedildiği The Spectrum, insan algısıyla oynayan ışık ve ses efektleriyle dolu bir labirent. Ayık kafayla ayık olmayan kafaları yaşamak için birebir olan alanın varolduğuna dair günümüzdeki tek kanıt ise bu Pathé videosu. Margate's Funfair adlı fuarda yer alan The Spectrum, "Oğluna bak babasını al" ya da "Babasına bak oğlunu al" dedirtecek cinsten. Bakalım bir dahaki Pathé videosunda ne gibi sürprizlerle karşılaşacağız…

 

Bakalım bir dahaki Pathé videosunda ne gibi sürprizlerle karşılaşacağız…