MÜZİK DÜNYASINDA HAFTA ORTASI

MÜZİK DÜNYASINDA HAFTA ORTASI


Single'lar, Videolar Ve Etrafinda Gelişenler


Hayır; bu sefer bir Arcade Fire cover haberiyle daha karşınızda değiliz. Bu sefer bizzat orijinal bir Arcade Fire şarkısıyla karşınızdayız. Reflektor piyasaa çıkmadan evvel TV'lerde yayınlanan promo'larda çalan ama albümde yer alamayan şarkı, Ohio konserinde grup tarafından canlı çalındı. Bugüne kadar ismi lazım değil diye tanınan şarkının adı Get Right.

 

 

Sharon Van Etten, Jagjaguwar etiketiyle 27 Mayıs'ta yayınlacak yeni albümü Are We There'den bir şarkı daha paylaştı; Every Time The Sun Comes Up.

 

 

İki efsane grup tek bir amaç için birleşse ve bu iki grup REM ve Sleater-Kinney olsa tadından yenir mi? Yenmez. REM gitaristi Peter Buck ve Sleater-Kinney frontwoman'ı Corin Tucker'dan oluşan yeni süper grubun adı; super-Earth. 

 

Grubun kuruluş amacı henüz bilinmiyor. Şimdilik tek bildiğimiz şey, Buck'ın solo turnesinde açılış grubu olarak karşımıza çıkacak olması.

 

 

"Kült grup Of Montreal ve frontman'i Kevin Barnes hakkında her şey" diyebileceğimiz Of Montreal belgeseli The Past Is a Grotesque Animal'dan bir fragman yayınlandı. Yaz aylarında Amerika'daki belli başlı sinemalarda gösterilecek belgeselin yönetmeni Jason Miller. Belgesel, 24 Haziran'da dijital platformlardan da satışa çıkacak.

 

 

 

Amerikalı yeni gözde indie rock gruplarından SKATERS, kült The Smiths şarkısı This Charming Man'i cover'ladı. Bunu yaparken de eline yüzüne bulaştırmadı. Beleş download seçeneği de mevcuttur.

 

 

Joakim ağabey, 26 Mayıs'ta çıkacak yeni albümü Tropics of Love'ı beşinci viteste tanıtmaya devam edecek. Karşımıza çıkan yeni single Bring Your Love'da geçtiğimiz aylarda dağılarak bizleri hüzne boğan The Rapture'ın frontman'i Luke Jenner, Joakim'e eşlik ediyor.