POP İKONLARININ İLLÜSTRASYON HİKAYELERİ

POP İKONLARININ İLLÜSTRASYON HİKAYELERİ


Tek Karede Onlarca Detay


Sitemizde düzenli olarak popüler kültür ikonlarını malzeme eden illüstratörlere yer veriyoruz. Açıkçası konsept yaratma konusunda kimi zaman tekdüzeliğe takılan, kimi zaman ise birbirinden kopya çekmeye yeltenen birçok isim arasından fark yaratacak birini bulmak oldukça zor. Böyle bir ortamda Avustralyalı illüstratör James Gulliver Hancock'ın çizim yaptığı kalemi de, kalemi tuttuğu ellerini de, fikrine kurban beynini de öpesimiz geliyor.

 

Madonna'yla A'dan Z'ye

 

Artists, Writers, Thinkers, Dreamers: Portraits of 50 Famous Folks & All Their Weird Stuff isimli bir projeye imza atan Hancock, 50 ünlü pop ikonunun otobiyografik diyebileceğimiz detaylı illüstrasyonları ile benzerleri arasından kolayca sıyrılıp fark yaratmayı başarıyor. Projeye dahil ettiği isimlerin bildiğimiz alışkanlıklarını, bilmediğimiz alışkanlıklarını, favori yemeklerini tek bir karede toplayan Hancock, ilhamını ise New York sokaklarında konuştuğu insanlardan ve onların gözlem yeteneğinden aldığını söylüyor.

 

Michael Jackson hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar

 

Tüm bu çizimlerini bir kitapta toplayarak, mis gibi kağıt kokusu eşliğinde incleme fırsatı da sunan illüstratöre gerekli desteği vermek boynumuzun borcudur. Satın almak isteyenler ŞURAYA gidebilirler.

 

Kral'ın favori yiyeceklerini bilen 1.000.000 kişi bulabilirim

 

Bir dal Malbuş versene Barack Obama

 

John Lennon hakkında her şey