BABYLON’DAN MUAZZAM VEDA BUSESİ

BABYLON’DAN MUAZZAM VEDA BUSESİ


20 Mayis'ta Jübile Var


Bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere; gerek mekan içi gerek mekan önü nice güzel anılarımıza ev sahipliği yapan Babylon, 20 Mayıs'ta dükkanı kapatıyor. Bunu sezon kapanıyor anlamında söylemiyoruz; bildiğiniz kapanıyor. Önümüzdeki sezondan itibaren Bomonti'deki yeni yerinde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

 

Asmalı Mescit'i Asmalı Mescit yapan belki de en önemli unsur olan, "İstanbul gece hayatının lokomotifi" tanımını en fazla hak eden mekan Babylon, Asmalı Mescit'teki sayılı günlerini muazzam bir veda busesi ile dolu dolu yaşayacak ve yaşatacak.

 

 

Yarın akşam The Ringo Jets ve Haossaa'nın Polonyalı arkadaşlarıyla sahne alacağı Polish-Turkish Avant Art Festival'la veda busesinin başlama vuruşu yapılacak. Devamında da şöyle güzel, böyle iyi bir program bizleri bekler;

 

15 Mayıs 2014 – Radyo Babylon Presents: Belleruche

16 Mayıs 2014 – Tonight Presents: Dave Clarke

17 Mayıs 2014 – Oldies But Goldies

 

Kapanış günü ise; belki de en anlamlı Babylon gecelerinden birine sahne olacak. O herkesin dilinde düşürmediği konserle 1990 yılında İstiklal Caddesi'ni bir yukarı bir aşağı dolaşan Sun Ra Arkestra'yı tekrar canlı izleme fırsatını bulacağız. Babylon'un varolma sebeplerinden sayılabilecek ekip, kısa ve öz bir jazz tarihi gösterisi sunacak. Bu konser, "Vay arkadaş" dedirtecek türden birçok sürprize de gebe olacak.

 

 

Yıllardır önünden/içinden gece 3-5 nöbeti tutar gibi ayrılmadığımız Babylon'u bu veda busesinde yalnız bırakmamak boynumuzun borcudur.