BRITISH AIRWAYS ÇÖPLE UÇAN UÇAKLARI HAYATA GEÇİRİYOR

BRITISH AIRWAYS ÇÖPLE UÇAN UÇAKLARI HAYATA GEÇİRİYOR


çöple çalişan Uçak Mi Olur?


Türk Hava Yolları, son üç yıldır Avrupa'nın en iyisi seçildiği için böbürlense de; bu göşterişli ödülü kazanmak için aslında çok büyük paralar harcandığını biliyoruz. 

 

 

Neyse; elin British Airways’i bizi yine inovasyona doyuruyor. İçinde doğalgaza eşdeğer yakıt bulunan çöp ile çalışan uçaklar Avrupa’da kullanılmaya başlanalı çok oldu ama biz hala uzaktan izliyoruz. Çok değil, yirmi gün kadar önce Hollanda’nın ünlü hava yolu şirketi KLM; New York John F. Kennedy Havalimanı’ndan Amsterdam Schiphol Havalimanı’na gerçekleştirilen bir kıtalararası uçuşta ilk kez atık bitkisel yağdan elde edilen biyoyakıt kullanmıştı. 

 

Biz Türk Hava Yolları’nda Barcelona ve Manchester United’lı futbolcularla idare ederken bir kroşe de British Airways’ten geldi. Çevre dostu uçaklar için çöpten gaz üretecek olan British Airways; bu iddialı projesiyle hem çöpleri yakıt olarak kendi uçaklarında kullanmayı amaçlıyor hem de dünyada ilk olmayı. Proje için 600 milyon doları gözden çıkartan British Airways, bu yatırımın karşılığını 2017 yılında gerçeğe dönüştüreceği projesiyle alacak gibi görünüyor. Çünkü; şirket çöpü jet yakıtına dönüştürecek olan dünyanın ilk fabrikasını ancak üç yıl içinde inşa edecek. 

 

 

 

Solena Fuels adlı yakıt şirketiyle ortaklaşa biyoyakıt işine girme kararı alan şirket, bu fabrikayı da onlarla beraber inşa edecek. Anlayacağınız; yakıtını atıklardan sağlayan kıtalar arası uçuşlar çok uzakta değil. 

 

 

Yılda 50.000 metrik ton jet yakıtı masrafı olan British Airways, bu yöntemle büyük bir masraftan da kurtulacak. Sadece 1 metrik tonun 1000 kilograma tekabül ettiğini düşündüğünüzde masrafın büyüklüğünü anlayabilirsiniz. British Airways'in başkanı Jonathan Counsell yaptığı açıklamada; “Şirketin en büyük sıkıntısı; uçakların çok yakıt yakması. Kilometrede 1 TL yakıyorlar! 75 kuruş bile değil. Benzinin litresi 5 TL ki; bu da dünyanın en pahalı benzini. Artık dayanamıyoruz. Bu yüzden de bu işe baş koyduk. Devir kemer sıkma devri.” dedi.   

 

Türk Hava Yolları da Avrupa’nın en iyisiydi zaten; değil mi?