DAVID LYNCH STAR WARS’U YÖNETSEYDİ

DAVID LYNCH STAR WARS’U YÖNETSEYDİ


Lost Highway Seninle Olsun


"Star Wars, Quentin Tarantino'nun elinden çıksaydı nasıl olurdu?" sorusunu cevaplayan videoyu geçtiğimiz hafta sizlerle paylaşmıştık. Cevabın güzelliği karşısında diğer kodaman yönetmenlerin de Star Wars'a el atma ihtimalini sevmiştik. Wes Anderson olsun, Steven Spielberg olsun, Michael Bay olsun, François Truffaut olsun, güce dengeyi getiren filme omuz vermeleri durumunda ortaya nasıl bir sonuç çıkabileceğini hayal gücümüzün yardımıyla az buçuk tahmin etmiştik.

 

Kodaman yönetmenler arasında kendine has çizgisiyle öne çıkan David Lynch, Star Wars'ı yönetseydi nasıl olurdu peki? Aslında bu ihtimal Return Of The Jedi'da gerçekleşmek üzereydi. George Lucas, Lynch'in kapısını bu teklifle aşındırdı zamanında. Lynch ise bu teklifi reddetti. Peki neden reddetti? İşte David Lynch'in ağzından bu sorunun cevabı;

 

 

Lynch'in bu cevabını kabullenemeyen bir Star Wars hayranı, Return Of The Jedi'ın ünlü yönetmenin elinden çıkmış gibi gösterildiği bir fragman hazırlamış. Lost Highway'e çeyrek kala gibi durağan, ağır aksak ve oldukça gizemli bir işleyişe sahip bu fragman, "David Lynch, Return Of The Jedi'a "evet" deseydi nasıl bir sonuçla karşılaşabilirdik?" sorusunun ufak bir tadımlığı gibi.