DÜNYANIN EN DEĞERLİ MARKALARI AÇIKLANDI

DÜNYANIN EN DEĞERLİ MARKALARI AÇIKLANDI


Google Apple’i Tokatladi Mi, Tokatlamadi Mi?


Batı’nın Ajans Press’i diye bilinen ünlü pazar araştırma şirketi Millward Brown, her yıl açıkladığı “Dünyanın En Değerli 100 Markası”nı bu yıl da belirledi. Yılın vergi rekortmenlerini duyurur gibi sonuçları duyurulan BrandZ isimli araştırmaya göre; son üç yıldır birincilik sırasını kimselere kaptırmayan Apple, bu sefer Google tarafından geçildi. Girişimleriyle bir önceki yıla göre yüzde 40 artış sağlayan Google, marka değerini 159 milyar dolara çıkartmayı başardı.

 

 

Geçtiğimiz yıl yapay zekaya giriş ders notlarını tam tutan Google, Android işetim sistemli ürünlerde tam gaz giderken Google Glass’ı piyasaya sürerek iyi sükse yaptı. Teknoloji devi, sürücüsüz otomobil işine de el atınca bu birinciliği fazlasıyla hak etti diyebiliriz.

 

 

Değerini yüzde 20 kaybeden Apple ise; 148 milyar dolarlık değeriyle listede ikinci sıraya geriledi. IBM, 108 milyar dolarlık değeriyle üçüncü sırada yer aldı.

 

Merak edenleriniz vardır diye söyleyelim; yüzde 68’lik artışla değerini 36 milyar dolara çıkartan Facebook, listenin 21. sırasında kendisine yer buldu. Twitter, 14 milyar dolarlık değeriyle 71. sırada kaldı. 12 milyar dolar değerli Linkedin ise 78. sıradan listeye girdi.