DÜNYANIN HER KÖŞESİNDEN PLAK SEVERLER TEK KİTAPTA

DÜNYANIN HER KÖŞESİNDEN PLAK SEVERLER TEK KİTAPTA


Vinyl Junkie'lerin Kutsal Kitabi


Dünyanın en güzel bağımlılıklarından biri de hiç kuşkusuz ki plak bağımlılığı. Müziği en kutsal formatında dinleme fırsatı sunan plaklar, her gelir düzeyinden insanın irili ufaklı da olsa kendi koleksiyonunu yaratmasına ön ayak oluyor. Kimileri tüm mal varlığını plaklara yatırabilecek kadar karartıyor gözünü; kimileri ise harçlığından, çoluğunun çocuğunun rızkından kısmayı bile göze alabiliyor.

 

 

Eilon Paz de plak bağımlılığından nasibini alan biri. Lakin; kendisi bu bağımlılığını daha ileri boyuta taşımaya karar veriyor ve bu tutkusunu bir projeye dönüştürüyor. Dust And Grooves isimli muazzam web sitesinde dünyanın çeşitli yerlerindeki plak bağımlılarıyla röportajlar gerçekleştiriyor Paz. Aldığı pozitif yorumların etkisiyle de bu projeyi bir kitaba dönüştürmeye karar veriyor. Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanına gidiyor. İrili ufaklı plak koleksiyoncularıyla röportajlar ve fotoğraf çekimleri gerçekleştiriyor. Ortaya çıkan sonuç ise 416 sayfalık ŞU MUAZZAM KİTAP oluyor.

 

Plak severlerin arşivinde yüzde yüz bulunması gereken bu kitapta, plak koleksiyoncularının plağa duydukları büyük aşk, hayat hikayeleri ve illüstrasyonla karışık fotoğraflar eşliğinde yer alıyor.