GTA COMMODORE 64’E UYARLANDI

GTA COMMODORE 64’E UYARLANDI


Modern Oyunlar Retro Konsollara Girdi


80’li yılların başlarında hayatımıza girip çocukluğumuzu şenlendirme görevini üstlenen Commodore 64, Amiga, Atari ve GameBoy gibi oyun konsollarını unutamayanlardan mısınız? Yıllar ilerledikçe pabucu dama atılan ve eski usul kalan bu oyun konsolları yerlerini PlayStation, Xbox ve çeşitli bilgisayar oyunlarına bıraktı. Günümüz oyunlarının görüntü kalitelerini ise; anlatmamıza bile gerek yok. “Uçtu” dememiz kafi olacaktır diye düşünüyoruz.

 

 

Yukarıda saydığımız eski oyun konsollarına hasret çekenler, Xbox 360 ve PlayStation 3’te oynanan oyunlardan bıkanlar, müjdemizi isteriz. Çünkü; tam sizlere göre bir haberimiz var. 

 

 

 

Son versiyonuyla 266 milyon dolar’dan fazla bütçeye mal olan salgın halinde dünyanın her yerinde oynanan oyun; GTA V Commodore 64’e uyarlandı. Bakın lise yıllarımızda hastalık gibi başından kalkamadığımız, maliyetiyle Avatar filmini bile geçmiş olan oyun, Commodore 64’te olsa nasıl görünürdü? 

 

 

 

 

Bu oldukça etkileyici demo çalışma ünlü Youtube kanalı Majami Hiroz isimli animasyon grubunun eseri. Bu arada; Majami Hiroz'un GTA'yı Commodore’a uyarlaması retro oyun konsollarının ilk kez ele alınışı değil. Animasyon yapımcıları daha önce de modern oyunları ve bazı unutulmaz film karelerini 80’li yıllarda popüler olan konsollara uyarlamıştı.