LIKE A ROLLING STONE AÇIK ARTTIRMADA

LIKE A ROLLING STONE AÇIK ARTTIRMADA


Dylan Bukez Sözleri Tuvalet Kağidina Yazmamiş 


Like a Rolling Stone'un Bob Dylan el yazısından çıkma sözleri bu yaz ABD’de düzenlenecek bir açık arttırmada yer alacak. Sotheby'ın dün yayınladığı listede yer alan bilgiye göre açık arttırmaya çıkacak bu kağıtlar dünya üzerinde şarkıdan kalan tek parça. Pek tabii bu da eldeki malzemenin değerine değer katıyor. Bob Dylan'ın el yazısından çıkma kağıdın 1 milyon doların üzerinde bir satış rakamına ulaşması bekleniyor.

 

 

Daha önce öğrendiğimiz üzere Bob Dylan şarkı sözlerini yazmak için yanında muhakkak bir tuvalet kağıdı rulosu bulundururdu ama bu sefer işler biraz farklı. 4 ayrı kağıda iyice baktığınızda Dylan’a Like a Rolling Stone ilhamının bir otel odasında geldiğini anlıyoruz. Kağıtlar her otelin odasında bulabileceğimiz not kağıtları üzerine yazılı. Şu anda bu sözleri elinde bulunduranın da bu kağıtları zamanında bizatihi Dylan’dan satın aldığı biliniyor.

 

                                       

 

Kağıtlarda yazan dörtlükler ise parçanın son hali değil.  Dolayısıyla, bu 4 kağıda sahip olacak koleksiyoner sadece Bob Dylan’ın kurşun kalemle yazdığı Like a Rolling Stone sözlerine sahip olmayacak. Aynı zamanda bir nevi Dylan’ın şarkılarını yazarken neyi ekleyip neyi çıkardığını gösteren akıl haritasını da okumuş olacak. Kağıtlarda Dylan’ın tüm zamanların en iyi şarkıları listelerinde her daim yer alan Like a Rolling Stone'un ikonik sorusu "how does it feel" yerine “it feels real”, "does it feel real", "shut up and deal”, "get down and kneel" ve "raw deal” denemelerini yaptığı da görülüyor.

 

 

A Hard Rain's a-Gonna Fall'un sözlerinin yazılı olduğu kağıt da açık arttırmada satışa çıkacak. Unutmadan söyleyelim: Bob Dylan 20 Haziran'da Pozitif Live organizasyonuyla Black Box İstanbul’da olacak.