MARIJUANA AMERİKA’DAKİ BANKACILIK SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRİYOR

MARIJUANA AMERİKA’DAKİ BANKACILIK SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRİYOR


Ot Sektöründe Banka Teminati Dönemi


Amerika’daki bazı eyaletlerde tıbbi veya eğlence amaçlı ot kullanımına izin verilmesine rağmen, federal kanunlara göre hala yasadışı olan marijuana; bazı torbacıları zor durumlara sokuyor.

 

 

Özellikle Colorado’da legal hale geldikten sonra altın çağını yaşamaya başlayan ot sektörü için, devlet bazında da tüketim ve üretime yönlendirmeler yapılıyor. Yatını katını satan marijuana serası açıyor, politikayı bırakan politikacılar bile bu sektöre balıklama dalıyor. Her şey böylesine güzel giderken binlerce dolar kazanmaya başlayan ot sektörü yatırımcılarının çoğu ise; federal yasalara göre yasal olmayan ot tüketiminden elde edilen geliri kabul etmeyen bankalarla uğraşıyor. Kazandığı binlerce doları yastık altında saklayan marijuana şirketi sahipleri bu konudan bir hayli dertliydi. Bu yüzden de; ot sektöründeki girişimciler, finans kurumlarının sektöre hangi hizmetler verebileceğine dair açık kurallar koymasını istiyordu.

 

Bu konudaki ilk adım yine Colorado’dan geldi. Politikacılar, Colorado esrar sanayiine şeffaflık ve daha sıkı denetim sağlayacağını söyledikleri, dünyadaki esrar temalı ilk bankacılık sistemini onayladı. Vali John Hickenlooper da masasına gelen tasarıyı imzaladı.

 

 

Tasarlanmış bu yeni bankacılık sistemiyle artık tüm sorunlar ortadan kalkıyor. Çünkü; bankalar artık tehlikeli gördükleri için ot satıcılarının paralarını kasalarına koymamazlık edemeyecek, aksine kapılarını sonuna kadar açacaklar gibi gözüküyor. Bazı bankalar şimdiden torbacı müşteri kabul etmeye başladı bile.