MERCAN DEDE BUDDHA BAR’DA

MERCAN DEDE BUDDHA BAR’DA


Buddha Bar’in 16. Albümünde Mercan Dede’den Hidden Var 


1999 yılında yayınlanan ilk derleme albümden bu yana Fransa’nın dağlarını yırtan ve hatta enginlere sığmayıp taşan Buddha Bar’ın dinleyici kitlesi düşündüğünüzden çok daha fazla. Buddha Bar serisinin 16. albümünde imzası olan DJ Raven’ın, Güney Amerika’dan esinlenerek oluşturdum dediği albüm dinleyicilerini yatıştırıcı melodiler eşliğinde Amazonlar’ın ötesine bir yolculuğa davet ediyor.

 

Vereceğimiz güzel haber de, Doğu’ya özgü Sufi müziğinin ilahi geleneğini, çağdaş müziğin tınılarıyla incelikli bir şekilde harmanlayarak eski ile yeniyi buluşturan medar-ı iftiharımız Mercan Dede ile ilgili.  Kendisi, 6 yıllık hasrete ONEARTH Records etiketiyle yayınladığı Dünya/Earth albümüyle 2013’ün Mayıs’ında son vermişti. Şimdi de Hidden parçasıyla 16. Buddha Bar albümünde anıyla şanıyla yer aldı, bizlerin de göğüslerini kabarttı.

 

Laidback, SoulAvenue, Ganga, Dreamers Inc. gibi dikkat çekici isimlerin yer aldığı albümün ilk CD’si hipnotik kompozisyonları ve estetik düzenlemeleriyle bugüne kadarki en karakteristik derlemelerden birisi olma özelliğini taşıyor. Enfes Mercan Dede parçası Hidden da albümün ikinci CD’sinde hazır ve nazır dinlenilmeyi bekliyor. Buddha Bar’cılar toplanın! Mercan Dede’nin anlatacakları var: