MOLEKÜL ÖLÇER CEP SENSÖRÜ GELİYOR

MOLEKÜL ÖLÇER CEP SENSÖRÜ GELİYOR


Işikla Molekül Türünü Hesaplayan Alet Yapildi


Cosmos’un şifresini günlük hayata yansıtan alet geldi. Gökkuşağının gizemini çözen ilk kişi olan Isaac Newton’dan ve ışığın içinde gizli sırların kapısını aralayan William Herschel’den etkilenen bir grup İsrailli bilim adamı, cep sensörü Scio’yu tasarladı.

 

 

Aynı Herschel ve Newton gibi ışığı yansıtarak moleküler inceleme yaptıran bu aparatı geliştiren girişken kafadarlar, bayağı ilginç bir aleticat ettiler. Malzeme veya fiziksel nesneleri taramaya yarayan Scio yılın en ilgi çeken icatlarından biri olacak gibi.

 

 

Scio, içinde bulunan spektometre adlı optik algılayıcı ile tutulduğu objeyi aydınlatarak içinde bulunan molekülleri hesaplıyor. Scio ile sebze, meyve kısacası; gıda olsun, her türlü obje ve materyali taratabiliyorsunuz.

 

 

 

 

Scio’nun uygulamasını telefonunuza indirerek; aletle okuttuğunuz materyal hakkındaki tüm bilgileri anında akıllı telefonunuza alabilirsiniz.

 

 

Anlayacağınız; artık karpuzu elle seçmek yok.

 

 

 

Kickstarter’da 200.000 dolar gibi para desteği bekleyen Scio, çok kısa bir sürede 465.000 dolarlık bağış elde etti bile. Bakalım Scio ilerleyen günlerde hayatımıza ne derece dahil olmayı başaracak?