MUJICA EVİNİ SURİYELİ MÜLTECİ ÇOCUKLARA AÇTI

MUJICA EVİNİ SURİYELİ MÜLTECİ ÇOCUKLARA AÇTI


Başkan Gibi Başkan Jose Mujica Şaşirtmadi 


Suriye’de iç savaş tüm yakıcılığıyla devam ederken uluslararası yardım kuruluşları ve derneklerin çabaları yetersiz kalmakta ve Suriyeli çocuklar çocukluklarını yaşayamadan savaş mağduru olmaktalar. Türkiye de dahil olmak üzere, Suriye’ye sınır komşu ülkeler kapılarını Suriyeli mültecilere açsalar da, iç savaştan kaçmak isteyen Suriyelilerin artan sayısı karşısında bir takım ek önlemler de alınmakta.

 

Bir kısım batılı ülkelerin kapılarını Suriyeli mültecilere açmak istememesi veya bu konuda çekingen davranması ise geçtiğimiz günlerde bir takım diplomatik tartışmalara konu olmuştu. Suriyeli mültecilere son olarak kapılarını Uruguay açmış, yapılan açıklama ise oldukça dikkat çekmişti. 

 

 

Savaş mağduru 100 Suriyeli mülteci çocuğa kapılarını bizatihi Uruguay Başkanı Jose Mujica’nın açması ise bugünün en güzel haberlerinden biri oldu. Anı şanı belli, dünyanın en altın kalpli lideri Mujica’nın çocuklara yazlık evini açacağı da söylentiler arasında. UN High Commission for Refugees yetkilisi Michelle Alfaro'nun yaptığı açıklamaya göre, Uruguay'ın bu atılımı okyanusta bir su damlası olsa bile, Suriyeli mülteciler hakkında farkındalık yaratmak için büyük önem taşıyor.