RAPÇİ ANSİKLOPEDİSİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

RAPÇİ ANSİKLOPEDİSİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?


New Yorklu Tasarimci Matt Daniels İle Tanişin 


Tüm varlığını kodlara adayan New Yorklu tasarımcı Matt Daniels, bu kez karşımıza hazırladığı siz deyin hip hop sözlüğü biz diyelim rapçi ansiklopedisi projesiyle çıktı. Bu yeni projesi ise daha önce hazırladığı Shakespeare sözlüğü projesinin bir devamı niteliğinde. Hazırladığı Shakespeare sözlüğü projesiyle, Shakespeare'in tüm hayatı boyunca ürettiği eserlerinde 28,829 farklı kelime kullandığını gün yüzüne çıkaran Daniels, yazarın 100,000 üzerinde kelime biliyor olması ihtimalinden de bahsediyordu.

 

Tüm hip hop tarihi üyelerini alıp, kullandıkları farklı kelime sayısına göre bir skalaya yerleştiren Daniels’ın yeni işi, kullanıcıya aynı zamanda Southern, Midwest, West Coast ve East Coast üzerinden alan sınırlandırılmalı arama yapma şansı da veriyor.

 

 

Bu harikulade proje, hangi sanatçının ne kadarlık bir kelime haznesiyle albümlerini kaydettiklerini detaylı bir şekilde inceliyor. Örneğin Kanye, Snoop Dogg, 2PAC ve Lil Wayne'in kelime hazneleriyle yüzde 20'lik averajın altında kaldıkları görünüyor.

 

 

Eğer bu projeyi detaylı incelemek isterseniz sizi ŞÖYLE alabiliriz.

 

Daniels, daha önce  Etymology of "Shorty" ve Outkast gibi projelere de imza atmıştı.