SNAPCHAT HEPİMİZİ KANDIRMIŞ

SNAPCHAT HEPİMİZİ KANDIRMIŞ


Yoksa Bu Bir Komplo Mu?


Karşınızdaki kişi okuduktan sonra kendini imha eden mesajlarıyla ünlü mobil uygulama Snapchat, meğer hepimizi kandırmış. ​​Snapchat'in, mobil uygulaması üzerinden gönderilen fotoğrafların belli bir süre sonra sonsuza dek kaybolduğuna dair verdiği sözü tutmadığı ve tüm kullanıcılarını aldattığı ortaya çıktı.

 

 

Federal Ticaret Komisyonu'nun yaptığı açıklamada; Snapchat’in kullanıcılarının rızası olmadan bazı kişisel bilgileri topladığını açıkladı. Ayrıca; Snapchat üzerinden gönderilen fotoğrafların da çeşitli yöntemler kullanılarak alıcılar tarafından kaydedilmiş olabileceği söylendi.

 

 

Snapchat üzerinden gönderilen fotoğrafların screenshot’ını aldığınızda karşı taraftaki kullanıcıya uyarı mesajı gönderen uygulama; bakalım bu açıklamaya nasıl cevap verecek? Gönderilen video veya fotoğrafların kaydedilemiyor oluşuyla ilgi çeken program belki kullanıcı sözleşmesinde onay verilen detaylarla bu suçlamalardan yırtabilir ama yeni gelen düzenlemeyle köşeye de sıkışabilir. Federal Ticaret Komisyonu'nun bu uyarısı üzerine; Snapchat gizlilik uygulamaları önümüzdeki 20 yıl boyunca bağımsız bir profesyonel tarafından takip altına alınacak. Birkaç ay önce Facebook’un da satın almaya çalıştığı ve başarısız olduğu uygulama, geçtiğimiz hafta yazılı ve görüntülü konuşma özelliklerini hayata geçirerek Whatsapp’a kafa tutmaya başlamıştı. Yoksa tüm bunlar Snapchat’i kendisine rakip gören firmaların bir komplosu mu?