SNAPCHAT’TEN BEKLENEN AÇIKLAMA

SNAPCHAT’TEN BEKLENEN AÇIKLAMA


Derin Bir Nefes Alabilirsiniz


Geçtiğimiz hafta Federal Ticaret Komisyonu'nun yaptığı açıklamayla Snapchat’in kullanıcılarının rızası olmadan bazı kişisel bilgileri topluyor olabileceğini duyurmuştuk

 

Federal Ticaret Komisyonu'nun yaptığı Snapchat'in kullanıcılarını bilgilendirmediği konular olduğu açıklaması üzerine şirket bir açıklama yaptı. Federal Ticaret Komisyonu Başkanı Edith Ramirez; “Bir şirket, tüketicilerine kilit noktası olarak gizliliği ve güvenliği pazarlıyorsa; sözünü tutması çok önemlidir.” dedi.

 

 

Federal Ticaret Komisyonu’nun söylediği gibi; mobil uygulama üzerinden gönderilen fotoğrafların her zaman yok olmadığı ve screenshot alındığında kullanıcıları her zaman uyarmadığı söylenen Snapchat, kamuoyuna bir açıklama yaptı. İddialar üzerine bir blog post’u yayınlayan Snapchat; kapsamlı bir gizlilik programı başlatacağını ve Federal Ticaret Komisyonu'nun şikayet ettiği şeylerin çözüleceğini belirtti. Açıklamada; “Biz büyümeye odaklanmışken, bazıları neden olabilecekleri etkilere hiç dikkat etmiyorlar. Geçtiğimiz yıla göre gizlilik politikamızın uygulanmasında, bildirimlerde ve ifadelerde değişiklikler yaptık. Söz konusu bu endişelerin çoğunu bu bir yıl içinde giderdik. Güvenlik ve istismarı önlemek için büyük yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Biz kendimizi kullanıcı gizliliğine ve Snapchat kullananların kiminle ve nasıl iletişim kuracağına adadık. Bu, her zaman ciddiye aldığımız bir konu ve almaya da devam edeceğiz. Bu yanıltıcı iddialar üzerine; kullanıcı bilgilerini 20 yıl bağımsız ve gizli bir uzman tarafından takip edileceği bir gizlilik programı uygulaması üzerinde anlaşmış bulunmaktayız." sözlerine de yer verildi

 

Bildiğiniz üzere uygulama; içerisinden gönderilen fotoğrafların bir kaç saniye sonra sonsuza dek yok etme özelliğiyle pazarlanmış ve çok başarılı olmuştu. Facebook’un geçen yıl yaklaşık 3 milyar dolarlık bir teklifle satın almak için teklif verdiği Snapchat, birkaç ay önce de devletin kanun güçleri tarafından istendiği takdirde mesaj içeriklerini paylaşabileceklerini açıklamıştı. O haberin üzerine bir de Federal Ticaret Komisyonu’nun bu açıklamasının gelmesi kullanıcıların programa olan güvenini sarsacak gibi.

 

Kullanıcı sayısını açıklamayan Snapchat'in günlük 500 milyondan fazla kullanıcı ağırladığı ve bir gün içinde de 700 milyondan fazla kendini imha eden mesaja ev sahipliği yaptığı düşünülüyor.