SOMA İÇİN MÜZİK

SOMA İÇİN MÜZİK


Herkesin Katkisi Olsun


Bu haberi okuyan herkesten ufak bir ricamız olacak. O da ideoloji fanatikliğini, partizanlığı beş dakikalığına bırakıp bu haberin içeriğini tartarak okumanız…

 

Haber özetle Pozitif'in Mayıs ve Haziran ayı içerisinde gerçekleştireceği bütün etkinliklerin gelirini Soma'da katledilen işçilerimizin ailelerine bağışlayacak olması… 

 

Dünyanın neresinde yaşıyorsanız yaşayın; One Love Festival, Bob Dylan, Travis, Pixies, Babylon Soundgarden gibi etkinlikler gerçek anlamda büyük etkinliklerdir. Bu etkinliklere ufak bir göz atarsak, One Love Festival şehrimizin başına gelen en iyi şeylerden biridir, lütfen hemen "Kel", "NTV" sokmadan biraz mantık çerçevesinde düşünmeye çalışalım. Bu festivali yaratan, büyüten, yazın-ortasında-gençliğimizin-başında belki de müziğe bakış aksımızı kıran grupları hayatımıza sokan, üstünden seneler dahi geçse unutamadığımız arkadaş / sevgili hikayelerine altlık hazırlayan kişi herkesin nefret ettiği adam değil. Bunları hazırlayan insanlar iyi insanlar. İyi insanlar olmasalar Soma İçin Müzik gibi bir oluşum zaten akıllarından geçmez, bu etkinliklerin hepsini tıkır tıkır iptal ederler, kafaları da rahat olurdu.

 

Burada kapitalizmden ve duygu sömürüsünden bahsetmeden önce organizasyonlar hakkında biraz bilgi sahibi olmakta fayda var. Öncelikle aylardır boykot diyen arkadaşlara saygımızın olduğunu belirtmek isteriz. Boykot iyidir, boykot olması gerektiği gibi sürdürüldüğünde tadından yenmez. Fakat boşluktan doğan bir "Kime saldırsak ya?" düşüncesinden kaynaklanan "Evet hedefimiz One Love, belaltı vuruyoruz arkadaşlar" uygulamasını gerçekten üzülerek izliyoruz. 

 

Neresinden tutulsa elde kalacak olan bu zemini belirsiz boykot çağrısında son düzlüğe girerken Soma'da yaşananlar hepimizin kalbini kırdı, hepimizi delicesine bir kinle doldurdu, ne yapacağımızı bilemediğimiz bir ruh haline sürükledi. Yoksula yapılan beton etkisindeki baskılar, sorumsuzca düzenlenen çalışma koşulları, ihmaller sonucunda ölen yüzlerce insan, janti takım elbisesiyle maden işçilerine yukarıdan bakan bakanımız, kimsenin aklına dahi gelmeyecek ırkçı ithamlar eşliğinde vatandaş tokatlayan başbakan, ne işe yaradığını kimsenin bilmediği bir cumhurbaşkanı, tedbirleri almak yerine cebine girecek ekstra kol saati için vatandaşını ölüme sürükleyen bir siyasi parti varken artık bir zahmet evde oturup Twitter ile dertleşmeyelim.

 

Sokağa çıktığımız anda gaz ve plastik mermi yediğimiz, parkların kapatıldığı, sokakların kesildiği, sivillerin tipini beğenmediği herkesi tutukladığı bir coğrafyada festivaller ve konserler aslında bizim yeni düzene göre toplanma alanımız olamaz mı? Kesinlikle olur.

 

Hele ki bu gideceğimiz etkinliklerde sağlacanak bilet gelirinin tamamı Soma'da yakınlarını kaybeden insanlarımıza gidecekse? Bunun arkasında hala bir kötü niyet aramak asıl kötü niyetliliktir diye düşünüyoruz ve Soma İçin Müzik uygulamasının sonuna kadar arkasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.