STEVE AOKI’NİN TÜRK POLİSİYLE İMTİHANI

STEVE AOKI’NİN TÜRK POLİSİYLE İMTİHANI


Yabanmişsin Yabanci


Dün gece temiz temiz konserini veren, insanları ve kendini eğlendiren Steve Aoki, bu sabah polis egemenliğindeki ülkemizde uyandı.

 

Aoki, bizim neredeyse oda parfümü olarak kullanmaya başlayacağımız biber gazının tadına baktı ve emekçilerin dünyanın her yerinde eğlenerek kutladıkları bir günde Türkiye’de neler olduğunu gördü.

 

 

Steve Aoki, o sabah kalkığında gözünü polislerin içinde açtı. Bu durum ona oldukça ilginç geldi, yadırgadı ve hatta resmini çekip bunu paylaşma ihtiyacı duydu. Fakat biz bu sabah uyandığımızda ne göreceğimizi biliyorduk. Polis kendi halkını koruma fikrinden yıllar önce vazgeçmişti. Canımızın polisin gözünde hiçbir kıymeti yoktu. Bu sabah kalktığımızda da bu gerçek değişmeyecekti. Her köşe başında bir polis olacaktı. Bize o sokağın ve hayatımızın sahibiymiş gibi davranacaktı. Bir yere gitmeye çalışırsak “Geçemezsin kardeşim. Ge-çe-mez-sin!” diyecek ve bizi tehdit edecekti. Eğer ısrar edersek ortada bir neden yokken kendimizi ya karakolda ya da hastanede bulacaktık.

 

 

 

 

Yaşlı bir kadın hiçbir sebep yokken Steve Aoki’nin yanında polis saldırısına uğradı. Steve Aoki, hayatında ilk kez biber gazının tadına baktı.

 

 

 

 

Steve Aoki, sokağa çıktığı bir iki saat içinde bugün çok şey öğrendi. İnsanları koruması gereken polisin, Türkiye’de nasıl farklı bir anlamı olduğunu gördü. İlham aldı.

 

Bizim içinse oldukça normal bir gündü. Ne istediğimizi devlete anlatmak için bize verilen en doğal hakkımızı kullanamadık. Bir gün, o insanların olmayan vicdanlarına hesap vermelerini dileyerek; İşçi Bayramı’nız kutlu olsun.