SYDNEY IŞIK FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

SYDNEY IŞIK FESTİVALİ DEVAM EDİYOR


Şehir Kocaman Bir Oyun Odasi Oldu 


Sydney'de, Güney Yarımküre'nin en büyük ışık, müzik ve fikir festivali olma iddiasıyla 6 sene önce yola çıkan Vivid Sydney kapsamında şehre yerleştirilen ışık enstalasyonları Sydney'lilere çocuklar gibi şen günler yaşatmaya devam ediyor.

 

 

 

Sydney deyince aklımıza gelen şehrin ilk simgesi olan Opera Binası'nın üç boyutlu ışıkla kuşatılması, organizasyonun en ses getiren estalasyonlarından oldu.

 

 

Geçtiğimiz sene Vivid Sydney'e 800 bin kişinin katılması organizasyon sahiplerini ve yaratıcı ekibi gaza getirmiş olsa gerek, bu sene festivalin kapsamı oldukça genişlemiş. Işık, ses ve fikir olmak üzere üç ana başlıkta düzenlenen festival, 200'ün üzerinde müzik ve sanat etkinliğini ağırlıyor. Organizatörler bu sene 1 milyon Sydney'linin katılımını bekliyor.

 

 

Düzenlenen müzik etkinleri kapsamında Pixies, Pet Shop Boys ve Midlake gibi gruplar da sahne alacak. Harbour Köprüsü üzerinde yapılacak ışık şovu ise organizasyonun en beklenen etkinleri arasında. Yolunuz Sydney’e düşecek olursa, festival 9 Haziran’a kadar devam ediyor.