TUVALETTEN AL HABERİ

TUVALETTEN AL HABERİ


Peçeteye Şarki Yazmak Out, Haber Yazmak İn


Kuru kuru billboard’lar kiralayıp, şehrin köşe bucak her yerinde boy göstermektense akıl dolu offline reklamcılığın hastasıyız. Ofisimizde övgülerle dayayıp döşediğimiz son kampanya Meksika’dan geliyor.

 

 

Meksika'nın ücretsiz gazetelerinden Mas pos Mas, web sitesinin trafiğini arttırmak için basit ve bir o kadar da zekice bir tanıtım yaptı. Yeni kampanyasında tuvalet malzemelerini kullanan gazete, Meksiko civarındaki sinemalarda ve alışveriş merkezlerinde tuvalete giren insanların ellerini kuruladıkları kağıt havluları gazete kıvamına getirdi. Islak ellerini kurutmak için kağıt havlulara uzanan müşteriler karşılarında gündeme dair son gelişmeleri görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

 

 

 

FCB Mexico adlı kreatif ajansla çalışan gazete, kağıt havluların üzerinde bir de QR Kodu’na yer vererek akıllı telefon sahibi tuvalet ziyaretçilerini de internet sitelerine yönlendirdi. Gazetenin web sitesinin trafiğinin son iki haftada yüzde 37 artması da ne kadar başarılı bir işe imza atıldığının göstergesi değil mi?