YERYÜZÜNDEKİ CENNETE AYAK BASIYORUZ: CHILL-OUT FESTIVAL

YERYÜZÜNDEKİ CENNETE AYAK BASIYORUZ: CHILL-OUT FESTIVAL


Festival Sezonu Başlama Düdüğünü çaliyor


Biz yazı çok sevdik, yazın gelme ihtimalini bile çok sevdik, kendimizi Haziran – Temmuz – Ağustos'ta uyanmaya ayarlı bir şekilde kış uykusuna yatırmayı bile düşündük. Neyse ki; o çok beklediğimiz yaz mevsimi geldi çattı. Yoğun ve çirkin gündemden az da olsa uzaklaşabilmek, kafamızı rahatlatabilmek adına aradığımız fırsat sonunda ayağımıza geldi. Bu fırsatın bize sunduğu avantajları say say bitmez. Deniz, kum, güneş üçgenine hiç girmiyoruz. Onun yerine bir diğer yaz mevsimi dampingi olan müzik festivallerine kafayı takıyoruz.

 

Yaz aylarında artan hava sıcaklığına paralel olarak sayısı artan müzik festivallerimizin en gözde, en assolist isimlerinden biri de Chill-Out Festival. 2006'dan beri yılın en güzel pazar günlerini yaşamamıza vesile olan bu kız gibi güzel festival, 25 Mayıs Pazar günü gerçekleşerek bu yılki hakkını da bir güzel savacak. Biz şimdiden sokak modasının kimi zaman yakınından, kimi zaman ise pek yakınından geçmeyen kombinlerimizi hazırladık bile. Festival alanına doğru yola çıkacağımız saati iple değil, çelik halatla çekiyoruz adeta. 

 

 

Bir yer düşünün; doğal güzellikleri sebebiyle kendisini görenler tarafından "Yeryüzündeki cennet" olarak adlandırılsın. İsmi Betonland'e çıkan İstanbul'da parmakla gösterilen ve sayıları gittikçe azalan yeşil alanların en güzellerinden biri olsun. Chill-Out Festival, bu yıl böyle bir yerde gerçekleşiyor işte. Sarıyer'de konumlanan Life Park'tan bahsediyoruz.

 

Böyle güzel bir mekanın üstüne, güzel insan ve güzel müzik faktörünü de ekleyiverin hele. Sonucunda ortaya çıkan Hem İçi Hem De Dışı Güzel İnsanlar + Güzel, Hatta Çok Güzel Müzik + Life Park formülüne sahip Chill-Out Festival deneyimini yaşamanın haklı gururunu yaşamayana allah akıl fikir versin.

 

 

Trip-hop Ansiklopedisi'nde kendisine özel cilt ayrılan Goldfrapp'in, deneysel elektronik müziğin efsanevi ismi Plaid'in, etnik jazz'ın ünü sınır tanımayan ismi Mulatu Astatke'nin ve uzadıkça uzayan bir sanatçı listesinin sizlere yaşatabileceği görsel ve işitsel zevkin hayali bile güzel. Chill-Out Festival, bu durumu hayal olmaktan çıkartıyor bu sene.

 

 

Toplam 4 farklı sahnede 20'den fazla müzisyen ve grubu dinleyecek, yeryüzündeki cennete adım atacak olmanın heyecanıyla Pazar günü Life Park'a ışınlanacağımız anı sabırsızlıkla bekliyoruz.

 

Ve tabii ki en önemlisi:

 

Lounge FM ve Biletix işbirliğiyle, 18 Mayıs'tan itibaren Biletix'ten satın alınan her Chill-Out Festival Istanbul biletinden, Soma'da birinci derece yakınını kaybeden öğrencilere burs olarak Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından oluşturulan Soma Gençlik Burs Fonu'na yardım aktarılacaktır.