YEŞİLLİK ORKESTRASI

YEŞİLLİK ORKESTRASI


Viyana Filarmoni Orkestrasi’ndan Neyi Eksik? 


Daha önce Play Tuşu ekibi olarak sizlerle rüzgardan, ahşaptan, hatta ve hatta muzdan ses çıkartan egzantrik ses mühendislerini tanıştırdık, müziklerine hasıl olmanızı sağladık. Bu sefer elimize gelen haber, bahçesindeki bitkilerin sesleri olup olmayacağına kafasını takan ve daha sonra bu bitkilerle orkestra kuran bir tasarımcıyla ilgili. 

 

Zihinlere yaratıcılık üfleyen bu projenin sahibi müzik teknoloğu Colin Honigman. Bu projesi için bir ekip kuran Honigman'ın tasarımcı ekibinin içerisinde daha önce birçok sessiz zannettiğimiz objenin sesini duymamızı sağlayan mega yetenekli üç isim bulunuyor: Sean Chen, Marc Dubui ve Wen Han.

 

Cultivating Frequencies adını verdikleri projeyle bahçesindeki yeşilliklerle bir orkestra kurması işten bile olmayan Honigman, bitkilere interaktiflik katıyor ve onların sesini işitmemizi sağlıyor. Bitkilerin kökleri, yaprakları ve gövdeleri olmak üzere muhtelif yerlerine sensör yerleştiren Honigman’ın yeni projesi, yeşilliklerin sesini dinlemek isteyenlerin kulaklarına şifa oluyor: 

 

 

Ekip projenin yapım aşamasından fotoğrafları da paylaştı: