APPLE YENİ İŞLETİM SİSTEMİNİ TANITTI

APPLE YENİ İŞLETİM SİSTEMİNİ TANITTI


Ser Verip, Sir Vermediler


Apple yetkilileri, San Francisco'da gerçekleştirilen Worldwide Developers Conference’ta Apple iOS 8'in yeni özelliklerini anlattılar. Yeni nesil iPhone ve iPad’lerde kullanılacak olan iOS 8’in daha çok evdeki işleri telefonunuzdan yapmanıza yarayacağı, aynı zamanda fitness ve sağlık bilgileri toplama odaklı tasarlandığı anlatıldı.

 

Apple yetkililerinin yaptığı sunumda daha çok yeni ve kolay bir yazılım dili olan Swift’ten bahsedildi ve Apple ürünlerinin evlerde bulunan cihazlarla etkileşim içine gireceği, bir nevi uzaktan kumanda görevi görecek kıvama geleceği açıklandı.

 

Bu yıl içinde çıkması beklenen iPhone 6’larda bulunması beklenen HomeKit isimli uygulamayla işe giderken açık unuttuğunuz kombinizi kapatabilecek, kilitlemediğiniz kapınızı kilitleyebileceksiniz. Health adlı uygulamayla tüm sağlık verilerinizi telefonunuzda toplayabileceksiniz. Macintosh bilgisayar işletim sistemlerinin de OS X Yosemite’e geçeceği duyuruldu.

 

Apple CEO'su Tim Cook’un yaptığı “Bu yıl bir sürü yeni ürünle karşınıza çıkacağız.” açıklamaları yüzünden heyecanla beklenen gelişmeler Apple’ın elinde var olan sistemlere güncellemeler ekseninde olunca; birçok yenilik duymayı bekleyenlere ser verilip, sır verilmedi. Tüm bu açıklanan yeniliklerse; Apple’ın uygulama yazan kodcuları yanında tutmak istediği şeklinde yorumlandı. Apple'ın akıllı saat ve eski modellerine oranla çok daha geniş ekranlı bir iPhone üzerinde çalıştığı dedikodularına dair bir açıklama da yapılmadı.