ARTIK GOOGLE’DAN SAKLANMANIN YOLU VAR

ARTIK GOOGLE’DAN SAKLANMANIN YOLU VAR


Google İle Saklambaç Oynuyoruz


Teknoloji devi Google, sizin hakkınızda olan ve silinmesini istediğiniz link’ler ve görseller için “Kendinizi Düzenleyin” uygulamasını yayına aldı. Her kullanıcısının 'Unutulma hakkı' olduğu mahkemeler tarafından onaylanınca köşeye sıkışan Google, formunu tanıttı. 

 

 

Avrupa Adalet Divanı’nın internet arama motoru Google aleyhine verdiği kullanıcılarının kendilerine ait görüntü, bilgi ve link’lerinin silinmesini talep ettiği kararın yerine getirilmesi şartının ardından böye bir yöntem geliştirildi. Avrupa Adalet Divanı 13 Mayıs’ta aldığı bir kararla, bireylerin ‘unutulma hakları’ olduğuna ve arama motoru Google’un başvuru halinde kişilere ait bilgileri içeren link’leri kaldırması gerektiğine hükmetmişti. Bu kararın üzerine yeni bir formül geliştiren Google ise; AB üyesi ülkelerin vatandaşlarının bu tip talepleri olursa yerine getireceğini duyurdu. 

 

Şimdilik sadece Avrupa Birliği ülke vatandaşlarının hizmetindeki “Düzenleme” özelliğinin Türkçe sayfasını da yayına alan Google, sanki sizlerden gelecek talepleri de bekliyor gibi geldi bize. BURADAN hemen başvurunuzu yapabilirsiniz.