Ming Wong’un Bülent Ersoy’dan esinlendiği projesi Bülent Wongsoy’u sanatçının ağzından dinleyin. Üstüne Bülent Ersoy’un yorumunu ekleyin.
Berlin’de yaşayan Singapurlu sanatçı Ming Wong, geçtiğimiz aylarda Bülent Wongsoy: Biji Diva projesini Berlin’de sergiledi. “İşte Singapurlu Bülent Ersoy!” diye basınımızda halaylar eşliğinde duyurulan sergi hakkında Ming Wong konuştu.
6 yıl önce İstanbul’dan çok Türk nüfusuna sahip Kreuzberg’e ilk taşındığında Bülent Ersoy ile tanışan Ming Wong, sanatçının hayat hikayesini oldukça ilham verici buluyor. Ming Wong Bülent Wongsoy’u, Bülent Ersoy’un Çinli-Asyalı kardeşi olarak nitelendiriyor.
Peki gerçek diva Bülent Ersoy bu durumdan memnun mu? Tabii ki değil. Eski Türkçe terimleri ardı ardına sıralayan Bülent Ersoy, açıklamasının özünde “Taklidimi yapıyorsa yapsın. Ben modern sanattan bilmem, tanımam. Ama beni kızdırmasın!” dedi.
Röportajın tamamını okumak için sizi BURAYA alalım.