GEORGE LUCAS MÜZESİ AÇILIYOR

GEORGE LUCAS MÜZESİ AÇILIYOR


Lucas Tüm Servetini Müzeye Gömüyor


Star Wars serisine imza atarak LED ışık sektörünü canlandıran George Lucas’ın müzesi açılıyor. 2018’de açılması planlanan ve bir milyar dolara malolacak müzenin adı da Lucas Museum of Narrative Art olacak.

 

 

Star Wars’un yönetmeni George Lucas, yaptığı açıklamayla daha önce San Francisco’da inşa edileceği kulislerde konuşulan müzenin Şikago’da açılacağını duyurdu.

 

Film sektörüne yıllarını vermiş Lucas, geniş koleksiyonunu da bu müzede sergilemeyi planlıyor. Güya emekli olan sinemacı, son iki yılını bu müzeyi planlayarak geçirdiğini söylüyor. Elindeki tüm hazineyi Şikago’da açacağı bu müzede halkın arzına sunmayı planlayan Lucas; “Herkesin San Francisco’da açılacağını sandığı müzeyi Şikago’da açma kararı alarak sizleri şaşırttığımı biliyorum. Ama yılın birkaç ayını Şikago’da geçiren biri olarak evime yakın bir yeri tercih ettim. San Francisco valisi Ed Lee de defalarca bana orada büyük bir arazi temin edebileceğini söyledi ama tercihim bu yönde oldu. Merak etmeyin her şey harika olacak. Tüm hazinemi burada sergileyeceğim. Norman Rockwell’in de Star Wars’taki uzay gemilerini resmedeceği müzeye bir milyar dolar harcama yapacağım. Hepsi sizler için değerli severlerim.” dedi.