MÜZİK DÜNYASINDA SALI PAZARI

MÜZİK DÜNYASINDA SALI PAZARI


Single'lar, Video'lar Ve Daha Neler Neler


Nile Rodgers ve grubu Chic, dünyada dinlemeyen hiçbir organizmanın kalmadığı Get Lucky'yi Fransa konserlerinde ilk kez canlı çaldı.

 

 

Müzik dünyasının Willy Wonka'sı Jack White, yeni albümü Lazaretto'yu The Tonight Show'da kutladı. Bir röportajın yanına iki şarkının canlı performansını da sığdıran Jack White, janjanlı takımıyla gerçek anlamda gözleri aldı.

 

 

 

 

Geçtiğimiz yıl İstanbul'da izleyemediğimiz için hala kan ağladığımız James Blake, Governers Ball münasebetiyle sahne aldığı New York'ta Bill Withers'tan Hope She'll Be Happier cover'ladı.

 

 

La Roux, önümüzdeki günlerde yayınlayacağı yeni albümü Trouble In Paradise öncesi incilerini bir bir dökmeye devam ediyor. Let Me Down Gently ve Uptight Downtown'dan sonra karşımıza çıkan üçüncü Trouble In Paradise şarkısı Tropical Chancer oldu.

 

 

Yeni albümü They Want My Soul'u 5 Ağustos'ta yayınlayacağını açıklayan kült grup Spoon, yeni şarkısı Rent I Pay'i canlı canlı çaldı. Stüdyo versiyonunu ise bu gece dinleyebileceğiz.

 

 

Yurtdışında dolaştıktan sonra ülkemiz sınırları içine dönme zamanımız geldi. Ülkemiz alternatif müzik piyasasına aşina olanların ismini muhakkak işittiğini düşündüğümüz Emir Yargın, Kanka Olurduk Ölümüne isimli şarkısı için bir video yayınladı. Ülkemizde izlemeye alışık olduğumuz karbon kopyası videoların arasından farklılığıyla sıyrılmayı başarıyor Kanka Olurduk Ölümüne. Hoş; zaten böyle bir imaj/şarkı/video üçgeniyle kendisine ana akım piyasasını örnek aldığını sanmıyoruz Emir Yargın'ın. Bu başarılı videonun ardından şarkıyı dinlediğimizde ise synth pop'a temellerini dayayan bir işle karşılaşıyoruz. Şarkı Hadouken! stili hafiften leş electro'ya bağlamadığı sakin anlarında kendisini dinlenilebilir kılıyor. Ülkemizde duymaya alışık olmadığımız sound'lar hanesine ismini yazdırıyor Emir Yargın.