BİSİKLETE DAİR HER ŞEY BU BELGESELDE: BICYCLE

BİSİKLETE DAİR HER ŞEY BU BELGESELDE: BICYCLE


Bmx'ten Bianchi'ye Uzanan Yelpaze


Bisiklet kültürüne kılıç kalkanla girişen bir coğrafyada yaşamamıza rağmen hepimiz günün birinde şu çarşıdan karne hediyesi olarak bisiklet almanın hayalini kurmadık mı?

 

 

Egzoz ve havasızlığın harman olduğu Haşim İşcan Alt Geçidi, çocukluğunu İstanbul'da geçirmiş birçok insan için bisiklet hayatına atılma noktasıdır. Bugünlerde sadece şehirin belli alanlarında yarım yamalak keyfini çıkarabildiğimiz bu yaşam tarzı, Avrupa ülkelerinde doya doya yaşanabilmesiyle içimizi acıtıyor. İnsanlar bisikletle ilgili belgeseller ve filmler çekiyor. Biz de sadece izleyip hayıflandığımızla kalıyoruz. Bu belgesel filmlerden bir yenisi İngiltere'den geliyor.

 

 

BAFTA ödüllü yönetmen Michael B. Clifford'ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu Bicycle, geçmişten günümüze bisikletin yaşadığı evrim ve bu evrimle hayatımızda aldığı yeri irdeliyor. Özellikle son birkaç yıldır Avrupa'da iyice büyüyen bisiklet kültürü enine boyuna inceleniyor. Fragmanı yayınlanan belgesel filmi umarız ülkemiz film festivallerinde izleme şansı yakalarız. Rahat rahat binemiyoruz, bari belgeselini izleyelim.