DR. DRE İŞPORTACILARIN ENSESİNDE

DR. DRE İŞPORTACILARIN ENSESİNDE


Dr. Dre: “çakmalarimdan Sakininiz”


Ülkemiz köprü altları ve üstlerinde de bol bol satılan kulaklık markası Beats’in Apple tarafından rekor bir ücretle satın alındığını biliyorsunuzdur.

 

 

Apple’ın geçtiğimiz günlerde 3.2 milyar dolarlık teklifine olumlu cevap vererek Beats’in satışını gerçekleştiren Dr. Dre ile Jimmy Iovine, kendilerinin Apple bünyesinde Jimmy ve Dre iş tanımlarıyla çalışmaya devam edeceklerini açıklamıştı.

 

 

Çakmalarının İstanbul sokaklarında da cirit attığından haberdar olan Dre ve Apple çok sinirli. Bunun sorumlusu ise; tabii ki de ürün klonlamada üzerine tanımadığımız Çin. 

 

Apple’ı da arkasına alan Dre, Çin hükümeti ile bu konuda görüşmeyi hedefliyor. Eğer beklediği sonucu alamazsa da; Çin'deki korsan Beats kulaklık üreticilerine uluslararası düzeyde davalar açmaya hazırlanıyor.

 

Bir takım iddialara göre; şimdiye kadar 135 milyar dolarlık gelir elde eden Çinli korsan üreticiler, Dre’yi büyük bir zarara uğratıyor. Dre, söz konusu üreticilerin web sitelerinin domain adreslerini satın alarak satışlarını durdurmaya çalışacağını açıkladı.