INSTAGRAM’DAN SNAPCHAT’E TOKAT NİTELİĞİNDE CEVAP: BOLT

INSTAGRAM’DAN SNAPCHAT’E TOKAT NİTELİĞİNDE CEVAP: BOLT


Facebook, Yükselen Değer Snapchat’i Bitirmeye Ant İçti


Sosyal medyanın yükselen değeri Snapchat’i duymayanınız, bilmeyeniniz herhalde kalmamıştır. Geçtiğimiz aylarda yazılı ve görüntülü konuşma özelliklerini hayata geçirerek Whatsapp’a kafa tutmaya başlayan Snapchat’in tahtı sallantıda. Karşınızdaki kişi okuduktan sonra kendini imha eden mesajlarıyla ünlü mobil uygulama Snapchat’in başı belada.

 

 

Birkaç ay önce Facebook tarafından satın alınmaya çalışılan uygulama, kurucularının kesinlikle satmak istememesiyle Facebook’a yar olmamıştı. Facebook’un başarısızlığıyla sonuçlanan bu satın alım girişimi, Facebook’un kılıç kılıç kalkan kuşanmasıyla daha farklı bir boyut almıştı. Snapchat’in kuyusunu kazmaya başlayan Facebook, öncelikle Slingshot isimli uygulamayı çıkarmış ve başarısız olmuştu. Facebook, son olarak da Instagram’ı devreye sokarak hazırladığı Bolt isimli uygulamayı yayına aldı. 

 

 

Bir dokunuşla fotoğraf ve video çekme, çekilen görüntülere kolaylıkla açıklama ekleme gibi birçok özelliği ile Snapchat’e benzeyen Bolt, ilk olarak Singapur, Güney Afrika ve Yeni Zelanda’da halka açıldı. Uygulamanın ilerleyen günlerde ülkemizde de akıllı telefon sahipleriyle tanışması bekleniyor.