PAK BAHADIR VE BAKICISININ HİKAYESİ

PAK BAHADIR VE BAKICISININ HİKAYESİ


Gecenin Hüzünlü Haberi 


İnsan olmanın ne demek olduğunu bize hatırlatan hikayelerden biri İzmir’den geldi. İzmir’de 7 yıl önce hayatını kaybeden Pak Bahadır isimli filin, 28 yıllık bakıcısı Bahadır’ın yanına gömülmek istediğini söyledi.

 

 

Her şey 1954 yılında Pakistan’dan bir filin İzmir’e getirilmesiyle başladı. Pah Bahadır isimli fil, uzun yıllar şehrin simgesi olarak yaşadı. 28 yıl boyunca Bahattin Öztanman’ın baktığı Pak Bahadır, 7 yıl önce geçirdiği ameliyat sonra uyanamadı. Bütün şehir Bahadır’ın ölmesine çok üzüldü fakat Bahattin Öztanman’ın acısı bambaşkaydı. Emekli olmasına rağmen Pak Bahar’ın mezarını sık sık ziyaret eden Öztanman, “28 yılımı onunla geçirdiğim için çok mutluyum. Çok akıllı bir hayvandı. Beni dinler, söylediklerimi anlardı. Kapıdan girer girmez beni kokumdan tanır, hortumuyla başıma öpücük kondururdu. Çocuklarımdan ayırmadım onu. Öldükten sonra Bahadır’ın yanına gömülmek istiyorum.” dedi.

 

 

Torununun hakkında “Dedemden öğrendiğim ilk şey hayvanları karşılıksız sevmek oldu.” dediği Bahattin Öztanman, bize gerçek sevginin nasıl bir şey olduğunu gösterdi.