RAFTAKİ KİTAPLARIN ÜZERİNE HARİKA RESİMLER

RAFTAKİ KİTAPLARIN ÜZERİNE HARİKA RESİMLER


Kitaplar Tuval Oldu Mertlik Bozuldu


Sanatçı Mike Stilkey, atılmak üzere olan kitapları ve kapaklarını topluyor ve sanatında kullanıyor. Çöp kıvamına geldiği için iadesi yapılacak ya da atılacak kitapların kapaklarını önce kurtarıyor sonra da boyayarak ortaya harika eserler çıkartıyor.

 

 

Boş vakitlerinde kaykay yapan ressam Mike Stilkey, çocukluğundan beri kaydığını ve kayarken hayata farklı bir gözden bakabildiğini ve bundan çok etkilendiğini söylüyor. Yolda yürümekte olan insanların yanından kaykayla geçmenin hayatın farklı bir boyutu olduğuna inanan Mike Stilkey, bu farklı boyutu kendi tecrübeleriyle yorumlayarak sanatına yansıttığını söylüyor.

 

 

Sanatçı, ekspresyonist bir sanat eseri olarak yorumladığı işlerinde; kitapları çizgilerin ve renklerin kullanımını uydurarak boyuyor. Alman Dışavurumculuk sanatından esinlenerek kalem, mürekkep ve boyalarla kitapların üzerine erkek ve kadın portreleri çiziyor.

 

 

 

 

 

Los Angeles’lı sanatçının eserleri, Bordeaux ile Los Angeles’ı kardeş şehir ilan eden proje BDX-LAX’ın açılış resepsiyonu için Bordeaux’da bulunan en eski kilisede sergileniyor.

 

 

 

 

 

 

 

Daha fazlasını görmek ve sanatçıyı yakından takip etmek için Facebook sayfasını beğenebilirsiniz.