TINDER CEO’SU SAPIK ÇIKTI

TINDER CEO’SU SAPIK ÇIKTI


İşyerinde Aşk Başkadir


Facebook'tan yürümek, Instagram'dan akmak, Last.FM'den yazmak gibi birçok alt kola ayrılabilecek internet yordamıyla flört sektörünün son dönemlerdeki gözdelerinden Tinder'da ortalık çok karışık.

 

 

Partner bulmada kader kısmetin yerine geçen son teknoloji ürünü uygulamanın iki kurucu ortağından biri olan Justin Mateen’in son günlerde başı belada. Tinder’ın CEO’larından biri olan Mateen, eski çalışanıyla davalık oldu.

 

Soldan sağa: Justin Mateen, Sean Rad, Whitney Wolfe

 

Üstteki fotoğrafta da gördüğünüz Whitney Wolfe, bir dönem birlikte çalıştığı Justin Mateen ve ortağı Sean Rad'dan aldığı uygunsuz yorumların ardından işten çıkartıldığını iddia etti. Wolfe, Justin Mateen ile sevgili oldukları dönemde Mateen’in kendisine şirketin diğer ortağı Sean Rad ile birçok şirket çalışanının önünde defalarca “Fahişe” diye bağırarak hakarete maruz kaldığını belirtti. Geçtiğimiz Aralık ayında ayrılan eski sevgililerin arasında geçen bir başka tartışamada da Justin Mateen’in o zamanlar “Kurucu Ortak” olarak görünen Wolfe hakkında “24 yaşında deneyimsiz bir kızın böyle bir ünvana sahip olmasının şaka gibi göründüğünü” dediği biliniyor.

 

Cinsiyet ayrımı, cinsel istismar ve ırkçı yorumlara maruz kaldığını belirten Wolfe, elinde bulunan tüm e-mail ve SMS mesajları kanıt olarak sunarak Mateen’i mahkemeye verdi. İşte BU da dava başvurusunun detaylı görüntüsü.

 

 

Tüm bu olanların ardından bir açıklama yapan Tinder yönetimi; “Bayan Wolfe’un iddialarının yersiz ve temelsiz olduğuna inanıyoruz." dedi. Davayla birlikte şirketteki ortaklığı askıya alınan Mateen’in nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

 

Bu arada; Tinder’ın diğer ortağı Sean Rad da Tinder’dan tanıştığı dolar milyarderi Michael Dell’in 20 yaşındaki kızı Alexa Dell ile birlikte.