6 YAŞINDAKİ KÜÇÜK MUCİZE SÖRFÇÜ

6 YAŞINDAKİ KÜÇÜK MUCİZE SÖRFÇÜ


Uçan Sincap İş Başinda


Sizlerini “Ağaç yaşken eğilir” ve “Boynuz kulağı geçer” gibi ünlü kelime birlikteliklerini doğrundan sahiplenen minik sörfçü Quincy Symonds ile tanıştırmak istiyoruz. 6 yaşındaki minik Quincy Symonds, ekstrem sporlardan sörfte rakip tanımıyor. Sadece 18 ay önce sörf yapmaya başlayan Symonds, dünyanın en zor sörf noktalarından biri olarak bilinen Avustralya'nın ünlü sahil bölgelerinden Gold Coast’ta bulunan Snapper kayalıklarında sörf yapıyor.

 

 

Kendi küçük, yaptıkları ise büyük olan Uçan Sincap lakaplı Quincy Symonds’ı görünce aklımıza bizim ülkemizden çıkan “Bir oturuşta 8 ekmek yiyen çocuk; Emrah Maden” ve 15 yaşında hala dört tekerlekli bisiklet süren ya da kolluksuz yüzemeyen türevleri geliyor.

 

 

 

Quincy Symonds’ın babası; ufaklığın yeni doğduğu zamanlarda adrenal yetmezlikten dolayı yoğun bakıma kaldırıldığını ve vücudun yeteneğini etkileyen genetik bir bozukluk tanısı konulduğunu söylüyor. İleriki yıllarda yaşamış olduğu sağlık sorunlarını atlattığına çok sevindiklerini anlatırken ise “O hiç korkmuyor. Hiç düşmüyor da! Çok yetenekli. İnanılmaz dengeli ve teknik.” diyor.

 

Paten kaymada da yetenekli minik sörfçü, Layne Beachley ve Stephanie Gilmore gibi profesyonel ve dünya şampiyonu olmuş sörfçülerin pabucunu birkaç yıl içinde dama atacak gibi duruyor. Sörf yaparak geçirdiği zamanı düşünürsek bunun çok da uzak bir hayal olmadığını görebiliriz.