APPLE ÇAKMASI XIAOMI ASYA’DA PAZAR LİDERLİĞİNE OYNUYOR

APPLE ÇAKMASI XIAOMI ASYA’DA PAZAR LİDERLİĞİNE OYNUYOR


Sunumunu Bile çaldilar…


Çin teknoloji markası Xiaomi, Apple’ın tasarımından sunumuna kadar her şeyini taklit ederek pazar pastasından kendisine kestiği güzel dilimi yemeye devam ediyor.

 

 

Asya’da bir hayli popüler konuma gelen Xiaomi, bir fenomen telefon üreticisi olma yolunda koşar adım ilerliyor. Fenomen derken iyi anlamda değil bu arada, Vine fenomeni gibi bir şey demeye çalıştığımız…

 

Xiaomi, geçtiğimiz hafta iPhone ve Samsung Galaxy’nin yarı fiyatına sattığı Mi4’ü piyasaya sürdü. Apple ve Samsung'a taş çıkartan 5-inç ekranı ve sadece 320 dolarlık fiyatıyla “Neden almayayım?” dedirtse de, siz siz olun almayın.

 

 

Çin'in Mini-Apple'ı olarak bilinen Xiaomi’nin çakma Steve Jobs diye tanınan CEO’su Lei Jun, Apple’ın sunumunu bile çalarak kendisinden bahsettirmişti. 

 

 

 

 

 

Eski Google çalışanı Hugo Barra yaptığı açıklamada yeni akıllı telefonları Mi4’ün Apple ürünleriyle olan tüm benzerliklerini reddetti. Evet, öyle reddedince de zaten "Aa tamam ya, biz yanlış benzetmişiz" diyecek olan Apple dava açar mı açmaz mı yakında görürüz.

 

 

2014 yılının satışlarına baktığımızda, pazar payı olarak da Apple ile Samsung’un ensesinde olan marka, Ocak-Mayıs 2014 ayları arasındaki satışlara baktığımızda; Çin’deki telefon satışlarının yüzde 21’ini gerçekleştirip, yüzde 16 paya sahip Apple'ı geçti. Yüzde 23 oranla pazar lideri konumdaki Samsung'un da ensesinde.

 

Samsung’u da çok yakında geçeceği konuşulan Xiaomi’nin son dönemdeki yükselişini gösteren güncel rapor da şu şekilde:

 

 

Firmanın birkaç ay önce çıkarttığı 270 dolara satılan “Mi3” modelinden 86 saniye içinde 100.000 adet satılarak garip bir rekor da kırılmıştı.

 

 

Müjdemizi isteriz; Xiaomi yakında ülkemizde de satışa çıkacak. Parça kontörün en iyi arkadaşı olacak telefonu görüp görüp beynimizi yakacağımız günler pek yakında.