ARTIK TELEFONUNUZU BAĞIRARAK SARJ EDEBİLECEKSİNİZ

ARTIK TELEFONUNUZU BAĞIRARAK SARJ EDEBİLECEKSİNİZ


Maksat Sevgili Kavgalari Boşa Gitmesin


Birinci Dünya Problemleri listesinin zirvesindeki sarj meselesi, tüm teknoloji çağı çocuklarında susuzluk etkisi yaratmakta. Sokaklarda telefonunun sarjı bitince panik atak geçiren insanlar görmek hayli sıradan bir hal almışken, bu ciddi problem ‘’Seni aradım, saatlerce ulaşamadım’’ diye başlayan sevgili kavgalarına sebebiyet vermekte.

 

Hal böyle olunca bilim insanları, dünyadaki gerçek sorunlara harcadıklarından daha fazla mesaiyi sarj sorunsalını çözmek için harcıyor. Sırf siz teknolojik kıyametler yaşamayasınız diye gece uykularını 3 saate indiren bilim insanları tabii ki yepyeni bir çözümle huzurlarınızda.

 

Yüksek sesli müziğin güneş enerjisinden elektrik üretmeye fayda sağlamasından ilham alan Queen Mary University of London’dan bir grup araştırmacı, sesten aldığı gücü elektriğe çeviren bir cihaz üzerinde çalışıyor.

 

 

Kolay satın alınabilirlik açısından alüminyumdan üretilmesi düşünülen cihaz, yüksek sesli konuşmalar, bağrışmalar ve sesli ortamlardan tetiklenecek. İlk etapta telefonunuzun, her şey planlandığı gibi giderse de klima ve bilgisayarın enerji problemini çözecek.

 

Bundan sonra incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden çıkan sevgili kavgalarınız en azından telefonunuzun sarjını dolduracak.