ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ DAHA FAZLA NE KADAR KATLEDİLEBİLİR?

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ DAHA FAZLA NE KADAR KATLEDİLEBİLİR?


Bir Vip Havaalani Eksikti


Yeşili çok seviyorlar. Renk skalasındaki diğer tüm renkleri çıkarıp yerine yeşilin 50 tonunu koymak istiyorlar. Bu düşüncülerini her fırsatta cümle aleme göstermek için yanıp tutuşuyorlar. AVM'ler yeşilin içinde olmalı, üçüncü köprü yeşilin içinde olmalı. Tonlarca boş arazi varken, Ankara'nın manevi anlamı en yüksek yerlerinden biri olan Atatürk Orman Çiftliği'ne yeni başbakanlık binası yapılmalı.

 

Ekosistem kimin umrunda? Yüzlerce ağacı katledip ormanın orta yerine beton sıçmak dururken güzelim çiftliği korumak niye ki? Durun durun; pastaya çilek lazım bir de. Her şey tamam; ama bir şeyler eksik. Yeterince betona doyuramadık Atatürk Orman Çiftliği'ni. Bir de VIP Havaalanı yapalım ki güzelim yeşil alanın ciğerlerini tamamen sökelim.

 

 

Evet; inşası büyük ölçüde biten yeni başbakanlık binasının ardından, binaya ulaşımın rahatlatılması için bu kez de VIP havaalanının yapılması gündemde. Başbakan, Cumhurbaşkanı ve yabancı konuklar için kullanılmak üzere VIP havaalanı yapılması için proje hazırlandı.

 

Bizlere koca bir geçmiş olsun daha. Bir değerimiz daha yok oluyor; ne güzel ne güzel…

 

Umarız Atatürk Orman Çiftliği'nde Orta Dünya'dan gelen Ent'ler ikamet ediyordur ve şu manzarayla karşılaşırız.