BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: QOTSA – LULLABIES TO PARALYZE

BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: QOTSA – LULLABIES TO PARALYZE


 Yok Böyle Ninni


Songs For The Deaf’in son şarkısı Mosquito Song, ardında bir miras bırakmıştı. O mirası yerde bırakmayan Queens Of The Stone Age, Lullabies To Paralyze’ı 2005’te yayınladı. Albüm, asabi ağabeyler Queens Of The Stone Age’in dördüncü stüdyo albümüydü. Queens Of The Stone Age için artık olgunluk zamanıydı. Songs For The Deaf’in muazzam başarısının altından kalkma zamanıydı. Bize kasa kasa bira açtıracak bir albüm yayınlama zamanıydı. Ama işler planladığı gibi gitmedi.

 

 

Songs For The Deaf’in yayınlanmasının ardından Queens Of The Stone Age’de bütün dengeler değişti. Josh Homme’nin kan kardeşi Nick Oliveri, gruptan kovuldu. Kız arkadaşına saldıran Nick Oliveri, bizzat can kardeşi Josh Homme tarafından gruptan kovuldu. Josh Homme için bu yaşanabilecek en tramvatik durumlardan biriydi. Ama bu olay Queens Of The Stone Age için yepyeni bir kapı açtı.

 

Queens Of The Stone Age, yeni kadro eski tatla yoluna devam etti. Bugün Queens Of The Stone’in harika albümlere imza atan altın kadrosunun temelleri Lullabies To Paralyze sayesinde atıldı. Artık grupta Joey Castillo ve Troy Van Leeuwen vardı.

 

 

Albüm “Ninni nedir, ne değildir? Hangi ninni adama soğuk bir bira açtırır?” sorusunun cevabı olan This Lullaby ile başlıyor. Kendinizi sakin bir vokalin kollarına bırakın. Çok yayılmanıza izin vermeden Queens Of The Stone Age sakin havayı Medication ile dağıtıyor. Medication, tamamen grubun kadrolu misafiri Mark Lanegan’ın elinden çıkma.

 

 

Nick Oliveri hayırsızına seslenen bir şarkı ile devam ediyor ninniler: Everybody Knows That You’re Insane. Gitarların, davulun, vokalin kendinden geçtiği ve geçirdiği şarkı sizi albümünün geri kalanına hazırlıyor. Yeterince hazırlanmadığınızı hissediyorsanız, zaman soğuk biranızdan biraz destek alma zamanı.

 

Sadece albümün değil, grubun en iyi eserlerinden biri olan Little Sister başlıyor. “Ana bacı yapma Queens Of The Stone Age!” demeden kendimizi ağzımıza kadar gaz dolmuş hissediyoruz.

 

Bugünkü Queens Of The Stone Age’in temellerini atan Lullabies To Paralyze, “QOTSA olunmaz, QOTSA doğulur.” diye sesleniyor.