CALL OF DUTY BAĞIMLISI ÇOCUKLARINI GERÇEK SAVAŞA GÖTÜREN BABA

CALL OF DUTY BAĞIMLISI ÇOCUKLARINI GERÇEK SAVAŞA GÖTÜREN BABA


çocuklar Manyak, Baba Ayri Manyak


Sizlere geçtiğimiz günlerde "Kızı prenses olsun diye ülke satın alan baba" haberini vermiştik hatırlayacağınız üzere. Bu haberi duyan Batı Dünyası'nın babaları, oldukça garip şekillerde karşımıza çıkmaya başladı. Bir dönemler "Kızına midilli alan baba" modeli kulağa oldukça abartı gelirken; günümüz babalarının yaptıkları, bu modeli son derece naif bir hale getirdi. 

 

Mega garip baba ve mega garip oğullarının yaşadığı tecrübe akıllara durgunluk verecek cinsten. Başına oturanları müptelası yapmasıyla ünlü olan internet kafalerin en büyük geçim kaynaklarından Call Of Duty, oldukça sıradışı bir haberle karşımıza çıktı. İsveçli baba Carl-Magnus Hergegren, Call Of Duty oynaya onaya kafayı yakan 11 yaşındaki oğlu Leo ve 10 yaşındaki oğlu Frank'i oldukça radikal bir çözümle bilgisayarın başından kaldırdı.

 

 

Oyunun yenisini istemeleri üzerine çocuklarına savaşın ne kadar kötü bir şey olduğunu göstermek isteyen gazeteci baba, 10 gün sürecek İsrail ve Suriye gezisine çıkmaya karar verdi. Amacı ise şuydu; "Gezinin sonunda hala oyunu oynamak isterlerse, artık karşı çıkmayacaktım."

 

"Çocuklarıma, silahlar ve toplar sustuğunda savaşın olumsuz etkilerini göstermek istedim” diyen Helgegren, “Sonuçta savaştan etkilenenler birilerinin babası, kardeşi veya annesi oluyor” sözleriyle ziyaretinin nedenini detaylandırdı. Çocukları ziyeret ettikleri bir hastanedeki yaşıtları olan yaralıları gördükten sonra Helgegren, “Oyunda bunları görmüyorsunuz ama silahlar bunun için kullanılıyor. Silahlar sizin yaşınızdaki çocuklara doğrultuluyor” diyerek onlara savaşın sonuçlarını anlattı.

 

 

Helgegren, Leo ve Frank’in bölgeden döndükten sonra oyun oynamak istemediklerini ve yönteminin işe yaradığını belirtti. Oldukça etkili bir yöntem; değil mi?