DARKSIDE’IN SON 9 KONSERİNDEN BİRİNİ İZLEMEYE GÜNLER KALDI

DARKSIDE’IN SON 9 KONSERİNDEN BİRİNİ İZLEMEYE GÜNLER KALDI


Gitme Kal Diyemedim


Küsleri barıştıran, sevenleri kavuşturan Darkside'ı, Orange Date ile birlikte İstanbul'la buluşturacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sevdiğimiz sanatçılar mevzu bahis olduğunda adeta birer ergen gibi heveslenen bizler de konsere gelecek sizler gibi heyecandan uyuyamıyoruz. Koyun sayıyoruz, düzden halihazırda ezbere bildiğimiz Darkside şarkılarını tersten ezberliyoruz. 2 Eylül'de Maçka Küçükçiftlik Park'ta gerçekleşecek konser öncesi Darkside idmanlarımızı aksatmıyoruz. Hepinizin nice anlamlar yüklediğine ve bu anlamların karşılık bulacağına yüzde bin milyar inandığımız bir gece bekliyor bizleri.

 

 

Bu anlamlı konser, dün Darkside'in yaptığı açıklamayla çok daha büyük bir anlam kazandı. Harika çocuk Nicolas Jaar ve aynı yolun yolcusu Dave Harrington'ın Voltran'ı pas geçip Darkside olduğu evladiyelik proje, yayın hayatına şimdilik son verdiğini açıkladı. Yani 9 konser sonra Darkside'ı canlı izlemek mega uzun bir süreliğine hayal olacak. O yüzden 2 Eylül İstanbul konseri, son 9 Darkside konserinden biri olarak ayık kafayla rüya görmekle eşdeğer bir hal aldı.

 

 

Toplam 1000 biletin satışa çıkacağını defalarca söylemiş ve bir tek Nou Camp Stadı'nın reklam panolarına ilan vermediğimiz kalmıştı. İşte o 1000 bilet var ya; tükendi tükenecek tükeniyor. Çok çok az sayıda kalanlara biz kendi aramızda "Million Dollar Baby" demeye başladık. Elinizi çabuk tutmazsanız, birkaç güne kadar Darkside CD'sine gözyaşlarınızı silmek durumunda kalabilirsiniz. Yapılacak belli Darkside yolunun yolcuları; bir koşu ŞU ADRESE giderek son 9 Darkside konserinden birinin biletlerine sahip olabilirsiniz. 

 

"Pink Floyd'un tam kadro, genç, aç ve yenilikleri günü gününe çalışan hali günümüzde aktif olsaydı…"

 

Müzik kritiklerinde yükarıdaki cümleyi çok sık kullanıyorlar. Daha doğrusu kullanıyorlardı. Şimdilik ilk Darkside albümü Psychic, bu tanımı zimmetine geçirdi ve biz günümüzde pek az rastladığımız "Zamansız ve kalıpsız müzik nasıl yapılır?" sorusunun cevabını almış olduk. İnsanın ayağını yerden keserek aya iniş gerçekleştiren canlı performansları da yanımıza kar kaldı. Bu kara ekleyecek iki yeni şarkımız daha var artık.

 

Darkside, dün yayınladığı iki veda şarkısıyla "2 Eylül'de neden Küçükçiftlik'te olmamız gerekiyor?" sorusuna verilecek onlarca cevaba iki cevap daha ekledi. Bu cevapları sizlerle paylaşmak da boynumuzun borcu oldu.

 

 

 

Durun durun, bitmedi. İki hafta evvel kedilerin harman olduğu bir çekilişle sizlere birer adet tek kişilik davetiye vermiştik. Düşündük taşındık, az vermişiz. Bu akşamüstü bir çekiliş daha yapmak için oy birliği ile karar aldık. Play Tuşu'nun geveze Twitter hesabını takip ederseniz, sizleri ihya edecek iki adet tek kişilik davetiye kazanma şansı sunacağız. KOŞUN!

 

Play Tuşu Twitter: https://twitter.com/PlayTusuMag

"Event link'i neredeydi?" diyenlere cevap: https://www.facebook.com/events/264559443737018/?fref=ts

"Ben davetiyeye bırakmam şansımı, aslan gibi biletimi alırım" diyenlere cevap: http://www.sosyotix.com/etkinlik/286/darkside