DÜNYANIN EN SİKKO SANAT ESERİ

DÜNYANIN EN SİKKO SANAT ESERİ


Sanat Olarak 4Chan


İnternette yorum yapmanın en eski geleneklerinden biri olan 4Chan’de yapılan bir yorum, rekor fiyata satıldı. Nedenini alan adam da bilmiyordur diye düşünüyoruz.

 

Shia LaBeouf iki saat ip atladığı videosunu sergi haline getirince, “Biz de taze fasulye yapışımızı İstanbul Modern’de sergileyeyim o zaman.” demiştik. Peki ya internette yapılan bir yorumun fotoğrafının basılıp 90.900 dolara satılması durumunda ne diyebiliriz? “Artık her şey sanat olabilir, lütfen bir şeyleri (herhangi bir şey) çöpe atarken dikkatli olun.” diyebiliriz. İsteyen herkesin anonim olarak yorum yapabildiği 4Chan’de “Art used to be something to cherish / Now literally anything could be art / This post is art.” yazan yorum eBay’e 500 dolardan girdi. 45 günün sonunda eşsiz eser 90.900 dolara alıcı buldu.

 

“Her şey sanat olur mu?” sorusunu bir kenara bırakırsak, bazı Reddit kullanıcıları eBay üzerinden gerçekleşen bu satışın iki 4Chan kullanıcısı arasında gerçekleşen bir şaka olduğunu iddia ediyor. Akıl ve fikir diliyoruz…