FACEBOOK VE TWITTER’A GÖRE DÜNYANIN EN POPÜLER DİZİLERİ

FACEBOOK VE TWITTER’A GÖRE DÜNYANIN EN POPÜLER DİZİLERİ


Muhteşem Yüzyil Listede Var Mi?


Dünyanın güzel bir yer olmasında büyük payı olan TV dizileri sayesinde derdi tasayı haftalık dilimler halinde unutabiliyoruz. HBO'nun önderliğini yaptığı televizyon kanalları, milyon dolarlık bütçelere sahip dizilerle bizi ekran başına çiviliyorlar. Dizilerin tatile girdiği zamanlar sudan çıkmış balığa dönüyoruz, dizinin yayınladığı gecelerin sabahında ilk iş torrent'e abanıyoruz, "Altyazısı düştü mü?" diye Divxplanet'ta F5 yapmaktan parmaklarımız aşınıyor. Sevdiğimiz dizileri takım tutar gibi destekleyip laf atanın alnını karışlamakta sakınca görmüyoruz. Peki sosyal medyada hangi dizi hangi diziyi dövüyor? Facebook'ta en cok like'a sahip diziler hangileri? Twitter'da dillerden düşmeyen diziler hangileri? Artık bu soruların cevapları var.

 

Qz.com'un hazırladığı infografiklerle sosyal medyaya göre en popüler dizilerin sıralaması belli oldu.

 

 

Pamuk eller like'a sitemini baz alan infografikte yılların sarı benizli animasyonu The Simpsons, 74.4 milyon like'la birinci durumda. The Simpsons'ı 60.4 milyonla Mr. Bean, 582. milyonla SpongeBob SquarePants ve 56.3 milyonla Family Guy izliyor.

 

 

Twitter'da en çok lafı geçen TV programları baz alındığında Ellen DeGeneres, 30.7 milyon follower'ıyla birinciliğe yerleşiyor. En yakın takipçisi SportsCenter 8.4 milyon follower'la ikinci, 106 & Park da 5.6 milyon follower'la üçüncü durumda.