FACEBOOK’TA DEĞİŞİM RÜZGARLARI DİNMİYOR

FACEBOOK’TA DEĞİŞİM RÜZGARLARI DİNMİYOR


Yine Hangi özelliği Ekledin Mark?


Facebook durduğu yerde durmuyor, sürekli olarak sitenin iç-dış yıkamasını yapmaya ve farklı özelliklerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu gelenek bugün de değişmedi. 24 saatimizi bir şekilde bağlı geçirdiğimiz ünlü sosyal mecra, bu sefer oldukça hayırlı bir yenilikle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

 

 

Mark Abi'nin emriyle harıl harıl çalışmaya başlayan kodcular, uygulama veya içeriklere erişmek için "Beğen" düğmesine basmayı şart koşmaya engel getirmeye hazırlanıyor. Yani; binbir çakallıkla sayfasını beğendirenlerin işi zorlaşıyor. Eğer içerik kaliteliyse Facebook, beğenmemiş olsanız bile sayfayı karşınıza çıkarmaya hazırlanıyor. Aynı şekilde kötü içeriklere de benzer bir uygulama ile engelleme geliyor.

 

Durumu şöyle açıklıyor Zuckerberg ve ekibi; "Kullanıcıları sosyal eklentileri kullanmaya veya sayfaları beğenmeye teşvik etmemeniz gerekiyor. Buna ödül teklifleri, geçit uygulamaları veya sayfanın beğenilip beğenilmemesine göre değişen uygulama içerikleri de dahil. Kullanıcıları uygulamanıza oturum açmaya, konum bildirmeye veya uygulama sayfanızdaki bir promosyona girmeye teşvik edebilirsiniz."

 

 

Hem reklam verenlerin hem de kullanıcıların bir taşla iki kuş vurması planlanan bu uygulamadaki değişikliklerin 5 Kasım 2014'e kadar geliştiriciler tarafından hayata geçirilmesi gerekiyor.