İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: THE MIGHTY DUCKS

İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: THE MIGHTY DUCKS


Buz Hokeyini Türkiye'ye Sevdiren Film


90'larda çocukluğunu yaşayanların normal şartlar altında muhakkak izlemiş olması gereken bir filmi konuk ediyoruz bugün. Ata sporu güreş olmasına rağmen futbol ve birazcık da olsa basketbolla büyüyen bir nesli buz hokeyinin soğuk kollarına bırakan The Mighty Ducks, Disney güvencesiyle tombul şişe sofralarımıza bugün bir kez daha konuk oluyor.

 

 

Her izlendiğinde çocukluk anılarımızı tekrar gösterime sokan filmde; 80'lerde Brat Pack'in azılı bir üyesi olan, Charlie Sheen'in abisi ve Martin Sheen'in oğlu Emilio Estevez'i başrolde izliyoruz. Filmi ilk izlediğimiz zaman tombul şişenin maharetinden bihaber olduğumuz için bugün o zamanların acısını çıkararak bol tombul şişe tüketeceğiz. Ona göre yapın hazırlıklarınızı.

 

1992 yapımı Stephen Herek filminde Estevez haricinde, ileride Dawson's Creek ve Fringe gibi dizilerde yıldızı iyice parlayacak Joshua Jackson da mevcut. Onun haricinde dönemin Nickelodeon yıldızı sürüyle çocuk oyuncu, ilerleyen yıllarda üçlemeye bağlayacak The Mighty Ducks'ta karşımıza çıkıyor.

 

 

EA Sports'un NHL serilerinde Anaheim Ducks'ı gözümüz kapalı seçmemize sebep olan film, züppe bir avukat olan Gordon Bombay'in başına aldığı bela dolayısıyla kamu hizmeti cezasına çarptırılması ve küçükler buz hokeyi liginde bir takımı çalıştırması ile başlıyor. Küçüklüğünde kendisi de bir buz hokeyi oyuncusu olan ve koçluğunu yaptığı takımın rakibi Hawks'ta mücadele eden Bombay'in yıldızı, ilk başlarda her biri birbirinden baş belası küçüklerle barışmıyor. Aradan geçen zamanla beraber aralarında harika bir dostluk başlıyor ve hepsi de birbirinden "Kaybeden" diyebileceğimiz çocuklardan harika bir takım yaratıyor Bombay. Buraya kadar anladıysak bir koşu buz gibi biraları buzdolabından kapmaya gidebiliriz.

 

 

Afiyetle kafamıza diktiğimiz tombulun ardından Ducks'ın kuruluşuna ve şampiyonluğa giden yolculuğuna kaldığımız yerden tüm heyecanıyla devam edebiliriz. Filmin sonunda; Adam Banks, Charlie Conway, Goldberg ve Fulton Reed gibi hepsi de birbirinden maharetli küçüklerin Bombay'le abi kardeş ilişkisi sayesinde bizler de kendimizi Ducks'ın bir üyesiymiş gibi hissedeceğiz.