IRKÇILIĞIN YIKILMAYAN KALESİ BURZUM’A BİR TEKME DE EBAY’DEN

IRKÇILIĞIN YIKILMAYAN KALESİ BURZUM’A BİR TEKME DE EBAY’DEN


Müzisyenlerin Kara Lekesi 


Katil metalci Burzum, asıl adıyla Varg Vikernes dünya üzerindeki en büyük asalak olmaya devam ediyor. Yıllar önce Mayhem üyesi Euronymous'u katleden Burzum, 15 yıl gibi uzun bir süre hapis yatmış çıktığında da evinde patlayıcı maddelerle basılarak yine bir işler karıştırırken yakalanmıştı.

 

Tipinde meymenet yok zaten

 

Belanın ta kendisi olduğu için başı beladan kurtulmayan insan bozuntusu son dönemde black metal’in kara lekesi olmaya devam ediyor. Aslında bakarsanız bu unvandan da pek vazgeçecek gibi görünmüyor. Geçtiğimiz ay kendisi hakkında Fransa’da açılan bir davada ırkçılıkla suçlanan Burzum, ırksal nefreti körüklemekten suçlu bulundu. Burzum, altı ay ertelenmiş hapis cezasına ve Yahudilere ile Müslümanlara karşı ayrımcılığa teşvik eden blog yayıncılığıyla birlikte haddini aşan söylemleri yüzünden 8000 euro para cezasına çarptırıldı. Burzum’un ırkçı davranışlarına artık daha fazla tahammül edemeyen eBay de aldığı kararla bu insan müsvettesine ambargo koyma kararı aldı.

 

Web sitesinde satılmak üzerinde boy gösteren Burzum ile ilgili alakalı ne varsa her şeyi siteden kaldıran eBay; “Nefret, şiddet, ırkçılık, cinsel veya dinsel hoşgörüsüzlüğü yüceltmek için çabalayan bu adama bünyemizde hiçbir şekilde yer veremeyiz.” diye açıklama yaptı.