İYİ TASARIMLAR GINA GETİRDİ: EN KÖTÜ TASARIM ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULUYOR

İYİ TASARIMLAR GINA GETİRDİ: EN KÖTÜ TASARIM ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULUYOR


En Kötü Tasarimlar Kapişiyor


Yılların mimarı Cameron Sinclair, en kötü tasarımlara sahip işleri Dead Prize adlı projesiyle listeliyor. Ta öğrencilik yıllarından beri hayalini kurduğu projesini gerçekleşitiren 25 yıllık mimar, Dead Prize ile yeryüzündeki mühendislik, mimarlık ve endüstriyel tasarım harikası olmayan yapıları ödüllendirmeyi planlıyor.  Öyleyse bizim ülkemizden çok malzeme çıkacaktır sana Sinclair!

 

 

 

TED ödüllü mimar, projesi için açtığı web sitesiyle sizlerin de dikkatinden kaçmayan tasarımları bünyesinde toplamayı planlıyor. [email protected] adlı mail adresinden ve web sitesi üzerinden alınan başvurularla toplanan en felaket tasarım adayları, 1 Kasım 2014 günü yayınlanacak.

 

 

Cameron Sinclair, misyonunu başarısız tasarımlara odaklanmak ve onların sorunlarını düzeltmek için çözümler bulmak olduğunu söylediği projesinin yanlış anlaşılmalara yol açmasını istemediğini üzerine basarak belirtiyor. Asıl amacının bu listeye giren işlerin bir başarısızlık olarak kabul edilmesini sağlamak olmadığını, sadece neden berbat bir hal aldıklarını sorgulamak olduğunu söyleyen Sinclair’e bizim de bir önerimiz olacak:

 


Betonarme Bakırköy Adalet Sarayı